- Jeg har registrert at Renathe Johnsen melder overgang til Venstre gjennom media. Til det vil jeg bare si at det er lov å ta egne valg. Om dette er Renathe sitt valg, må vi forholde oss til det, sier Solvik.

Nyheten om at Johnsen melder overgang til Venstre før høstens kommunevalg slo ned som en bombe på Vesterålen Online og sosiale medier tirsdag kveld.

32-åringen fra Hadsel har de fire siste årene sittet i kommunestyret for Hadsel Ap etter å ha vært på 2. plass på deres lister foran valget for fire år siden. I de fire årene i forkant var hun vara.

Da listene foran høstens kommunevalg ble kjent tidligere i vinter var Johnsen satt på 22. plass av valgkomiteen, noe som førte til at Johnsen valgte å trekke seg fra listen.

- Hennes valg

Solvik på sin side ser ikke dramatikken i dette og sier hun ikke har lyst å gå inn på saken i større grad enn det.

- Det er hennes valg og det må hun stå for, poengterer Solvik.

- Hvorfor ønsket ikke dere å ha henne høyere prioritert på listene deres i kommende periode?

- Det er nominasjonskomiteen sitt ansvar. Alt slik holder jeg meg langt unna, sier Solvik.

- Men kan du forstå at det å gå fra en 2. plass til en 22. plass på deres lister føles som en så stor mistillit at Johnsen ikke hadde noe annet valg enn å trekke seg?

- Jeg ønsker ikke å gå inn på det. Jeg vil ikke at diskusjonen skal inn på det nivået. Jeg vil igjen bare poengtere at jeg ønsker henne lykke til. Dette med valg og lister er ikke mitt bord å snakke om.

Lovord og gratulasjoner

Siden nyheten "sprakk" tirsdag, har gratulasjoner og lykkeønskninger florert ovenfor Johnsen på sosiale medier.

Partikollega og kommunestyrerepresentant for Ap, Anette Vestvoll Davidsen skriver på Facebook onsdag.

- Gratulerer, Venstre! Dere har gjort tidenes kupp. Renathe er en usedvanlig god politiker som er stødig og har kontroll på det meste. Hadsel kommunestyre trenger ei som henne, som tør å stille de riktige og kritiske spørsmålene.

Med så stort engasjement for de viktige sakene er jeg veldig glad for at Renathe fortsetter i politikken, selv om det er for Venstre, skriver Vestvoll Davidsen.

Kommunestyrekollega, Inger Hope fra Høyre skriver:

- Av prinsipp legger man seg ikke bort i andre partis nominasjoner, men dette var gledelig. At Renathe Johnsen, kommunestyrets største politiske talent, uavhengig av parti, nå skal fortsette i politikken til tross for Arbeiderpartiets vraking av henne, er gledelig. Gratulerer Venstre, skriver hun.

Disse to føyer seg inn i rekken av lignende gratulasjoner som har preget sosiale medier det siste døgnet.

- På bakgrunn av uttalelser på sosiale medier i etterkant, føler du at dere har mistet en ressurs?

- Igjen så vil jeg ikke gå inn på dette. Renathe er et aktivt menneske og har vært aktiv i politikken i en årrekke. Jeg var sikker på at hun kom til å være aktiv i politikken, selv utenfor et kommunestyre. Nå viser det seg at det blir for Venstre i neste periode. Det ønsker jeg henne lykke til med, sier Solvik.

Fortsetter ut perioden

Johnsen kommer etter all sannsynlighet til å fortsette sitt verv for Hadsel Ap i de to gjenstående kommunestyremøtene før hun da formelt melder overgang til Venstre når valgkampen er i gang.

Om hun får 49 personstemmer eller mer, vil hun etter all sannsynlighet kunne havne på en andreplass på Hadsel Venstre sine lister. Om Venstre får samme resultat som for fire år siden, vil hun da bli vara for Arne Ivar Mikalsen som i dag er formannskaps- og kommunestyrerepresentant for Hadsel Venstre.