- Jeg skal være forsiktig å uttale meg. Jeg er beredt til å ta all diskusjon over tallene, men synes ikke det er rett at en som bekler en ordførerstilling  uttaler seg på en slik måte, sier Jenssen til Vesterålen Online.

I statusen skriver Freiberg:

"Dette er påskekrim av verste sort! Ut fra denne artikkelen burde Senterpartiet hatt nobelprisen i Økonomi! Dessverre forsøpler Senterpartiet igjen den politiske debatten med hentydninger mot næringslivet i Hadsel når en kobler Lillebørøya Barnehage opp mot kjøpet av Hurtigrutens Hus. Hele artikkelen hadde egnet seg i en episode av Åndenes Makt.

I dette TV programmet er det noen som opplever ting som er uforklarlig utenomjordisk. Hendelsene illustreres, akkurat som i artikkelen, og når de så skal etterprøves så lar de seg ikke dokumentere. Hva som er rett og galt tenker jeg at det er mange som vil komme tilbake til! God påske."

- Overforbruk

Innlegget lederen i lokkallaget til Senterpartiet reagerer på ble publisert på ordfører Freiberg sin Facebook-profil tirsdag. Det kom som en reaksjon på et leserinnlegg Jenssen hadde på trykk i Vesteraalens Avis, VOL og andre lokalmedier.

I leserinnlegget viser Jenssen til at hver barnehageplass kostet kommunen over 129 400 kroner i fjor. Det er 40 000 kroner mer enn for tre år siden. Jenssen går også langt i å poengtere at dette har en sammenheng med Hadsel kommunes kjøp av Hurtigrutens Hus.

Se innlegget her.

- Han snakker her om åndenes makt og at jeg legger frem påstander som ikke kan etterprøves. De tallene jeg sitter på kan etterprøves. Det er regnskapstall. Og debatten om dette kan jeg gjerne ta i et seriøst fora, ikke på Facebook, sier Jenssen.

Legitimt

Ordføreren reagerer i Facebook-statusen på at Jenssen bringer Lillebørøya Barnehage inn i debatten om Hurtigrutens Hus. Det mener Jenssen ikke henger på greip.

- Lillebørøya barnehage var en del av avtalen da kommunen overtok Hurtigrutens Hus. Så alt må ses i samme lys og kan knyttes til hverandre. Det kommer og helt klart frem av offentlige dokumenter. At ordføreren reagerer som han gjør forteller meg at jeg har truffet en nerve, sier Jenssen.

- Det kan virke som silkehanskene er av og valgkampen er i gang?

- Ja, det kan en kanskje si. Jeg har tatt opp dette i kommunestyre tidligere og bare blitt feid vekk som useriøs. Jeg er som sagt villig til å ta debatten i et rett fora i fremtiden, for saken trenger å bli belyst, sier Jenssen som sier han og Freiberg ikke har snakket sammen på telefon etter Facebook-stormen.

Flere engasjerte

Det har ikke lyktes VOL å komme i kontakt med Kjell-Børge Freiberg, onsdag. På påstanden om fra Jenssen i innlegget på Facebook at Freiberg driver personhets ikke verdig en ordfører svarer Freiberg:

"Det er du selvfølgelig i din fulle rett til å mene Kurt Eirik Jenssen. Jeg konstaterer at det i så fall like lite verdig at det lages en kobling mellom kjøpet av Hurtigrutens Hus og etableringen av barnehagen på Lillebørøya ut fra et etterlatt inntrykk av at kommunen har kastet penger både til denne barnehagen og andre private barnehager.

Så har jeg også en oppfatning av både innhold og språkbruk leserinnlegg i BLV fra Senterpartiet torsdag 26.mars. Så vil jeg presisere at jeg har ikke angrepet noen person! –Men Senterpartiets ytringer og meninger. Og hva angår det økonomiske oppgjøret for barnehagene, private som offentlige, så skal vi ta debatten. God påske."