Tirsdag bekreftet statsadvokat i Nordland, Geir Fornbo, at påtalemyndigheten besluttet å henlegge saken der 40 år gamle Kenneth Andre Nilsen omkom etter basketak i forbindelse med et julebord på Melbo 30.november i fjor.

Omtrent samtidig ble det kjent at de etterlatte etter dødsfallet, vil påklage henleggelsen.

–  Vår klient har besluttet å påklage henleggelsen til riksadvokaten, uttalte de etterlattes advokat, Jon Christian Elden.

– Vi mener avdøde ble etterlatt i en hjelpesløs tilstand uten tilsyn etter at de siktede hadde bundet han, og at det innebærer at de er strafferettslige ansvarlige for dødsfallet. Riksadvokaten må nå ta stilling til om det skal utferdiges tiltale i saken,  sa Elden.Julebord-dødsfallet» på Melbo har gjort dypt inntrykk i lokalsamfunnet, og har fremkalt sterke reaksjoner hos folk.

De tre siktede har måtte tåle en ekstrabelastning ut over å være siktet i saken i nesten et halvt år. De har mottatt trusler. VOL har fått tips om at det skal være fremsatt trusler mot de tre som var siktet i saken etter julebord-dødsfallet. Det bekreftes av lensmann Per Erik Hagen. – Det stemmer. Politiet har fått melding om dette, og vi har som direkte følge av meldingen vært i kontakt med både trusselutøver, og de eller de som har fått dette rettet mot seg. Det er imidlertid ikke levert inn anmeldelse for forholdet, sier lensmannen.

Les også: Jon Christian Elden representerer moren til avdøde