På sakskartet under torsdagens formannskapsmøte i Hadsel vendte politikerne tilbake til å diskutere Europristomta. Rådmannen hadde i forkant av møtet gitt en positiv innstilling til tomteeiers ønske om reguleringsendring.

En handelsvirksomhet slik den er beskrevet fra Handelsbygg AS vil ikke ha noen negativ innvirkning på handelen i Stokmarknes sentrum forutsatt at arealet som søkes endres fra bolig- til næringsformål, skrev rådmannen i sin inntstilling.

Området tilrådes brukt til plasskrevende virksomhet som eksempelvis bilsalg, båtsalg, landbruksmaskiner, trelast og større byggevarer, samt utsalg fra hagesentre og planteskoler. Det er også i innstillingen foreslått at nyetablering skal være adskilt i eget bygg og med egen adkomst fra innfartsvei.

Etter en kort diskusjon stemte politikerne enstemmig for å følge rådmannens innstilling.

Årsaken til at det har vært diskusjoner rundt virksomheten på Myran, som ligger rundt regnet halvannen kilometer sør for Stokmarknes sentrum, er at sentrumshandelen kan bli påvirket i negativ retning av nyetableringer utenfor nettopp sentrum. Politikernes mening er imidlertid at næringene det gis rom for å få etablert i det nye området uansett ikke er aktuelt å legge til sentrum.