Torsdag kveld inviterte Freiberg pressen og Hadsels innbyggere til åpent møte på Rådhuset for å svare på barnehagesituasjonen i Hadsel.

- For lang tid

Kjell-Børge Freiberg (Frp) viser til at det var stor mangel på barnehager i Hadsel tidligere år.

- I 2011 og 2012 kom utfordringene på alvor. Disse utfordringene er avgjørende premiss for hvordan strukturen og økonomien ser ut i dag.

Det er det som ligger til grunne for valgene de har tatt.

- Vi ble enige om at nok var nok. Det hadde tatt lang til å løse mangelen på barnehageplasser. Ungene i Stokmarknes barnehage måtte ha måtte være i det falleferdige bygget lenge. Vi ba administasjonen om å gå i dialog med private barnehager for å ivareta og løse barnehageøkningen i Hadsel, sier Freiberg.

- Reagerer sterkt på Jenssen

Det er overkapasitet av barnehageplasser i Hadsel kommune. Senterpartiets Kurt Jenssen gikk nylig ut og sa at kommunen taper millioner hvert år på grunn av privatiseringsiver i Hadsel kommune.

- Som person og ordfører reagerer jeg sterkt på Kurt Jenssen sine påstander, sa Freiberg under pressekonferansen.

Han mener at de tallene Jenssen har kommet med ikke stemmer.

Også Arbeiderpartiets Anette Davidsen har kritisert posisjonspolitikernes disposisjoner når det kommer til barnehagesatsingen i Hadsel.

- I fjor var det til sammen 394 barn i barnehagene i kommunen. Det er 17 fler enn hva det var i 2011. Likevel økte kommunens utgifter til barnehagene med 17,4 millioner i samme periode, har Davidsen skrevet i et leserinnlegg på VOL og VA.

Både Jenssen og Davidsen har ved flere anledninger hevdet at privatiseringsiver er medvirkende årsaker til at kommunen har mange millioner kroner i unødvendig merforbruk.