Storsalen i Hurtigrutens Hus er en lokal storstue, av kulturhussjef Jon Lauvland Pettersen beskrevet som et «Rockefeller i nord». Han har i ukesvis gått rundt med et smil rundt munnen, og mumlet om store nyheter på gang. Nå er nyheten sluppet:

- Dette har vært en langvarig drøm for oss som jobber på Hurtigrutens Hus. Da vi begynte med konseptet HH-Arena (flatt gulv i storsalen) har vi mang en gang sagt at det ultimate bandet for denne måten å rigge storsalen på måtte være DumDumBoys. Tidligere i vår åpnet det seg en mulighet til å booke bandet da de allikevel var nordaforr, og nå er denne drømmen en realitet, sier Lauvland Pettersen.

- Den 26. september kommer en av norsk rocks absolutte mastodonter, kanskje det aller største bandt av de såkalt ‘fire store’, til storstua vår. Det blir helt vanvittig, og det finnes knapt ord i vokabularet som kan beskrive vår felles entusiasme for den magiske kvelden vi har i vente. Splitter Pine, Enhjørning, Metallic Hvit, En vill en, Hagelangs og Tyven Tyven. Prepple, Kjartan, Sola og Aslak. Som om ikke det er nok, så blir Steinlandsfjordens og Vesterålens egen Mikael Lindquist med på tangenter, stråler Jon Lauvland Pettersen.

Det er en dårlig skjult hemmelighet at samme Lauvland Pettersen har lang fartstid i bransjen selv, som tidligere trommeslager i Madrugada. Dermed kan han banke på bakdører og hente frem kontakter som få andre konsertarrangører i nord.

- Det er vel ikke så mye mer å si. Dette blir en real festaften, og en produksjon som vi ikke har sett sidestykke til på Stokmarknes. Vi åpner dørene tidlig denne kvelden, og skal sørge for søkkanes trivelig festivalstemning gjennom hele kvelden, lover Jon.

- Tør du håpe på utsolgt hus?- Selvsagt håper og tror vi på masse folk. Men det er slett ikke nødvendig å selge ut for å berge overskudd. Jeg tror imidlertid jeg vil anbefale folk å være veldig tidlig ute med å booke billetter, smiler konsertarrangøren.