Coop har som kjent overtatt ICA-kjedens butikker i Norge og butikken på Andenes stod ikke på listen over de butikkene Coop-konsernet ble pålagt å overføre til andre aktører. Nå er det kort tid igjen til siste åpningsdag for Rimi i Andenes sentrum.

Men få dager senere åpner man  igjen - da som ny Bunnpris-butikk. Butikksjefen sier datoene for omlegginga nå er endelig fastsatt.

– Rimi i Andenes sentrum stenger dørene 23 mai, og gjenåpner få dager senere som Bunnpris-butikk.

Butikksjef Ewa Grondke regner med lange arbeidsdager i forbindelse med overgangen, der mye skal på plass. Hun ber kundene ha forståelse for at butikken er og vil bli noe preget av det nært forestående skiftet av kjede - fra Rimi til Bunnpris.

– En tid var det jo fare for at butikken skulle bli nedlagt. Det uroet mange, både kundene og våre medarbeidere i butikken – som fryktet for sine arbeidsplasser. Vi har mange trofaste kunder, som har gitt uttrykk for at de er kjempeglade over at det fortsatt skal være dagligvarebutikk i sentrum.

– Det setter vi stor pris på, og jeg mener også det er viktig at turistkommunen Andøy har en dagligvarebutikk nede i sentrum. Så vi satser under ny kjede, og jeg synes det er viktig å informere kundene om at overgangen fra en kjede til en annen vil medføre noen ulemper.

– Vi er nå igang med å selge ut varene som ikke inngår i Bunnpris-sortimentet. Dette vil også medføre at det er noen varer vi vil selge ut i størst mulig grad.

– Men vi har også gode nyheter i forbindelse med overgangen. Endel av sortimentet selges ut til halv pris. Slik at det samtidig er muligheter til å gjøre en ekstra god handel hos oss i disse dager.

– Butikken blir stengt to dager i forbindelse med omlegginga. Torsdag 28. åpner vi som Bunnpris-butikk. Det gleder vi oss til, og vi ser frem til å ønske nye og gamle kunder velkommen når åpningsdagen kommer, sier Ewa Grondke.