Som kjent sliterHurtigrutens Hus med å få overskudd på driften. Det har over tidvært arbeidet med å flytte ny virksomhet inn i Hurtigrutens Hus.

Rådmannen vil ha fortgang i flyttingen til Blinken og Kulturskolen.Kulturskolen har 220 kvadratmeter fordelt på flere rom hos Blinken.

- I det tilbud som nå foreligger er det skissert 110 kvadratmetertil øvingslokaler og tilknyttede rom. Dette kan bli en utfordringfor kulturskolen som i dag har undervisning i 4-5 rom samtidig,skriver rådmannen.

Lærerne har presisert at det er behov for minstfire øvingsrom i tredje etasje. Ved å flytte Rockebrakka vil man fåen mulighet til gruppeundervisning.

- Administrasjonen kan sitte iandre kontorlokaler på huset, som ikke er direkte trenger å væretilknyttet øvingslokalene. Den skisse som nå foreligger fraHurtigrutens Hus er at fire hotellrom i tredje etasje gjøres om tilundervisningsrom med lyddemping, og et til lager/kopirom. Ifølgerådmannen skal ungdomsklubben flytte inn i kjelleren påHurtigrutens Hus.

- Ungdommen ser fram til å kunne flytte inn i nyelokaler i Hurtigrutens Hus, melder rådmannen til formannskapet.

Hanskriver at ungdommene må gjøre noe dugnad og at de skal få være medå bestemme fargene.

Lokalene til Blinken skal selges. Rådmannentror det vil være mulig å få inn fire millioner kroner på salget.

Hurtigrutens Hus vil få 520.000 kroner i leieinntekter fra de nyeleietakerne. For 2016 betyr det at kommunen har en totalavtale medHurtigrutens Hus på 3,12 millioner kroner.