Da formannskapet i Hadsel samlet seg torsdag formiddag ble møtet innledet av tidligere rådmann, nå NAV-sjef i Hadsel Jonny Karoliussen. Han orienterte om at NAV Hadsel i 2014 behandlet 807 saker om økonomisk sosialhjelp knyttet til 266 personer.

I 2014 utbetalte kommunen 8,1 millioner kroner i økonomisk sosialhjelp, mot 7,2 millioner kroner i 2013. Økningen kan blant annet forklares med antall og lengde på sakene, samt økte satser. NAV har et budsjett på 5,4 millioner kroner til økonomisk sosialhjelp. Det tallet har vært det samme de siste årene, understreket rådmannen.

- Dette er en sak vi må gå nøye gjennom under budsjettreguleringen. Det er bekymringsfullt at det er overforbruk på 3,5 millioner kroner. Vi vet store bedrifter store deler av året må permittere ansatte. Det hører med til bildet. Vi trenger flere helårlige arbeidsplasser, og det er smertelig å konstatere at det er enkle grep som kan gjøres for å unngå dette, sa ordfører Kjell-Børge Freiberg (Frp). Han har lenge vært forkjemper for å lette mulighetene for Nordlaks å kunne utvide sin sesong.