Om en måned er det duket for nyåpning av Galleri Uvær, som nå får kafé.

– Bakgrunnen for flyttingen er først og fremst at jeg ønsker større og bedre plass. Det gamle galleriet ble i trangeste laget, sier kunstner og galleridriver, Siv Johansen.

Hun startet Galleri Uvær for 12 år siden, på Teigan. 13.juni åpner hun galleriet på nytt, 200 meter overfor det gamle, i hennes eget hjem.

– Her har jeg rundt 70 kvadratmeter til rådighet, som er mye mer enn jeg har hatt tidligere, forteller hun.

Kafedrift

Det er ikke bare større plass de besøkende kan vente seg når de etter hvert trer inn i det nye kunstgalleriet. En egen minikafe, i ene hjørnet av lokalet, vil også være inkludert.

– Det blir ikke noen avansert meny, men en enkel servering. Jeg synes det er fint å kunne tilby folk en kopp kaffe og et kakestykke mens de går rundt og ser på kunsten. På den måten blir atmosfæren mer avslappet. Det blir i det hele tatt et helt annet tilbud, slår Johansen fast.

Nettopp det å gi kundene noe annerledes og helhetlig, er en av nøkkelfaktorene bak forandringen.

– Målet er å skape en helhetlig kulturopplevelse som består av flere komponenter, sier Johansen.

At galleriet er lokalisert i eget hjem, gir også kunstneren mange fordeler.

– Det er naturligvis kort vei, ikke minst med tanke på at jeg har verkstedet mitt i kjelleren. Dessuten synes jeg det er greitt å eie selv, fremfor å leie, som jeg har gjort frem til nå, forteller hun.

Mye arbeid

Med bare en måned igjen til åpningen, har Johansen hektiske dager for å komme i mål. Da Vesteraalens Avis er på besøk, er hun travelt opptatt med malingsarbeid.

– Det har vært mye å gjøre. Nå er jeg nettopp ferdig med å slipe ned gulvet, ved hjelp av instruksjonsfilm på DVD. I tillegg har jeg en søknad inne hos Mattilysnet i forbindelse med kafedriften, men jeg blir ferdig til slutt. Jeg gleder meg enormt til åpningen og tror at dette kommer til å bli veldig bra.

Jeg synes det er fint å kunne tilby folk en kopp kaffe og et kakestykke mens de går rundt og ser på kunsten.