Kystvaktas MOB-båt leter etter fritidsbåten i Hadselfjorden. Foto: Geir Bjørn Nilsen

Politiet opplyser fredag formiddag at det er igangsatt søk etter en båt i Hadselfjorden.

Båten ble observert gående ut fra Fiskebøl i 11-tida fredag. Det er snakk om en 20 fots fritidsbåt.

- Båten ble plutselig borte, og det undersøkes nå om den har snudd og gått tilbake til utgangspunktet, eller om den er havarert, skriver politiet på Twitter.

Ifølge politiet er ressurser fra kystvakta, kystverket og helikopter fra Evenes med i søket i Hadselfjorden.

OPPDATERING: Klokken 13.44 melder politiet at det ikke er gjort funn av båt, og at det heller ikke er savnet båter eller personer fra hverken Melbu- eller Fiskebøl-siden av fjorden.

- Det antas derfor at båten som har vært observert på fjorden har gått til land igjen. Søket avsluttes fra politiets side, men andre ressurser søker fortsatt i området, melder politiet.

Ikke gjort funn

Søket ble igangsatt fredag formiddag etter melding fra en person som lå og fisket i Hadselfjorden.

- Han meldte til oss at han observerte en båt i den ene øyeblikket, og i det neste var den borte, forteller Finn Tore Sortland ved Hovedredningssentralen Nord-Norge (HRS) til VOL.

Søket ble ledet av kystvaktfartøyet KV Heimdal på vegne av HRS. En rekke sivile og militære fartøy, samt helikopter fra Evenes, bidro også i søket.

- Vi søker nå i et bestemt område, midt i fjorden mellom Fiskebøl og Melbu, dette på grunnlag av etterretning fra melder, opplyste Sortland.

Stort område

- Jeg kan se seks båter på fjorden. Et helikopter ser ut til å søke midtfjords mellom yttersida av Hadseløya og Fiskebøl, mens båtene er spredt i et område nord og sør for Fiskebøl. Sammen dekker de et ganske stort område, opplyste redaktør i Vesteraalens Avis, Geir Bjørn Nilssen, fra Fiskebøl-ferga fredag formiddag.