Søket etter den savnede fritidsbåten i Hadselfjorden, som ble observert gående ut av fra Fiskebøk i 11 tida fredag,  er avsluttet.

– Etter en samlet vurdering der Kystvakta ikke har gjort noen observasjoner, verken av vrakdeler, drivstoff eller andre ting, har vi valgt å avsluttet å søke, forteller Thor-Eirik Torkildsen ved Hovedredningssentralen.

Selv om det er et stort området å søke i, forteller Torkildsen at de føler seg ganske sikre på at de ikke har oversett noe.

– Vi har satt inn såpass store ressurser som har søkt i over seks timer og gått grundig gjennom området. På bakgrunn av det, finnes det ingen indikasjoner på at båten ligger der. Når det heller ikke er noen som er meldt savnet, gjør det saken klarere. I tillegg har fergene passert frem og tilbake hele dagen, uten at de heller harmeldt inn noe, utdyper Torkildsen.

På spørsmål om vedkommende som meldte inn hendelsen kan ha sett syner på et eller annet tidspunkt, svarer Torkildsen at observasjonen var reell.

– Det ble gjort to nøyaktige og selvstendige observasjoner av båten. Vi tar alltid meldinger om savnede båter og personer på alvor. Men når vi ikke finner noe, så er det altså ikke grunnlag for å fortsette, sier han.

– Men dersom det dukker opp melding om personer som er savnet i forbindelse med saken i løpet av kvelden, blir selvsagt søket tatt opp igjen, forteller Torkhildsen.