– Så lenge barna kan sitte rett opp og ned på sykkel så får de være med. Maks aldersgrense er 12 år, sier Svein Roar Martinsen.

Frivillige kommer til å rigge opp i gatene på formiddagen. Da vil det være en DJ til stede for å holde liv i gatene frem til sykkelrittet starter. Fra startskuddet går vil det være en speaker som holder stemningen oppe. De antar at selve sykkelrittet vil vare rundt en time.

– Dette er et av de største idrettsarrangementene for barn, utenfor fotball, sier Svein Roar Martinsen.

Tour of Norway for kids arrangeres flere steder i Norge fra midten av mai til slutten av juli. Hele 366 barn deltok på rittet på  Stokmarknes i fjor.

– Det var sinnsykt bra i fjor, det var så mange glade folk i gatene.

Mellom 1.000 og 1.200 personer møtte opp i sentrum for å delta på arrangementet.

– Forhåndsinteressen på Facebook i år versus i fjor viser at vi ligger an til å slå fjorårets tall.  Men vi vet ikke hvor mange som kommer. Antallet betyr ingenting. Men jo flere som stiller opp, jo større sjangse er det for at vi får arrangementet hit til neste år.

Sykkelklubben har jobbet for å få arrangementet tilbake hit. Klubben har spredt informasjon til idrettslag og skoler for å få flere deltakere.

– Vi håper og tror at det blir et bra arrangement. Ikke nok med det. Det vil arrangeres masse aktiviteter rundt sykkelrittet. Butikkene vil være åpne lengre enn vanlig, det vil være boder som selger rimelig mat og det vil være tivoli. Dessuten har Hurtigrutens hus fått norgespremiere på filmen «Det elleville nøttekuppet», frister Svein Roar Martinsen.