En gjeng entusiaster fra det lokale brannvesenet på Melbu har nylig bedt kommunen om lov til å ta over den gamle og utrangerte brannbilen på stedet. Kjøretøyet har ikke vært i drift siden tidlig 90-tall. En rød brannbil er fast inventar på de aller fleste barnerom, og bilen på Melbu er så avgjort av typen som får hjertet til å banke litt ekstra hos veteranbilentusiaster og ellers andre som har interesse for historie og design. Så nå gjenstår spørsmålet: Har kommunen råd til å donere bilen til brannbilvennene?

- Vi har sendt et brev og spurt om dette, men har naturlig nok ikke fått svar på den korte tiden som er gått, sier Thor-Arne Wilhelmsen. Bilen er fra 1962, og har sitt opphav fra 2.verdenskrig, da amerikanerne utviklet en lett bil bygget for å ta seg frem i kupert terreng. Bilen på Melbu er imidlertid velvoksen, og veier noe over tre tonn. Da VA var innom brannstasjonen ble batteri koplet til, og det ble gjort forsøk på å starte doningen. Startmotoren gikk greit, men bilen tente ikke.

- Det er en rekke folk i gruppa som er kompetente til å få skikkelig orden på den, sier Wilhelmsen, som forteller at gruppa opererer under det velklingende navnet Melbu veteranbrannbilforening.

- Dette er en skikkelig stilig bil, ikke sant, sier Wilhelmsen. Han ser for seg at bilen vil kunne få en selvsagt plass i festlige, offentlige tilstelninger i Hadsel.

- Men det avgjørende er jo at noen føler ansvar, og får tatt skikkelig hånd om bilen, sier han.

Foreløpig er det ingen i kommunen som ennå har rukket å ta fatt i saken, men fungerende brannsjef Eirik Sletten bekrefter at henvendelsen er mottatt.