Juniværet har åpenbart skremt folk innendørs, for det var ikke mange som ville utfordre værgudene. Det var likevel noen sjeler som ville bli historiske, og som dermed tok turen via skogsstiene fra Stokmarknes via Lekangmarka til Melbu. Det var både kort og lang løype. Trimmerne startet tidlig på dagen, mens konkurransefolket starter klokken 12.30. Det er ennå mulighet til å kaste seg med på turen. Klokken 12.10 to av de første tursyklistene over mål, og en av dem var Thomas Hofsøy Knutsen (8) var blant de aller første over mållinja på Melbu. Det er 24 startende syklister i konkurranseklassen, i tillegg til et foreløpig ukjent antall i turklassen.

- Det var fint, men tungt også, sa han da han passerte mållinja.

Det ventes at de første konkurransesyklistene kan passere mållinja rundt klokken 13.15. Det ventes at syklister som for eksempel John Eirik Karlsen og Brigt Rødli kan komme til å være de som kjemper om seieren på den lange løypa, som er i overkant av 26 kilometer lang. Det er imidlertid flere syklister som kan komme til å blande seg inn i tetstriden. Jahn-Otto Larssen var den første som passerte av syklistene som er på kort løype. Han kom i mål på 44.05. Syklistene har hatt maksimal flaks med været, og opplevde fine forhold underveis.

John-Eirik Karlsen klarte såvidt å beseire unggutten Jonas Sørensen på den lengste løypa. De kom over mål på 1.24.53, med eldstemann Karlsen de nødvendige centimetre foran. Unggutten ble dømt sekundet etter over mål.