I midten av februar ble det kjent at eierne av den tradisjonsrike Rønningkiosken på Stokmarknes ville overlate driften til andre etter ti års virksomhet. Etter en pause fra butikklivet har Kristin Svinnset og Werner Pedersen nå besluttet å ta over Rema 1000 på Melbu.

- Vi ble spurt om vi kunne tenke oss å ta over butikken. Etter intern rådslagning, og etter å ha vært i samtaler, så kom vi til at dette har vi lyst til å gjøre, sier Kristin Svinnset til VOL.

- Jeg er litt usikker på hva vi kan ta med oss av erfaringen vi har fra Rønningkiosken, men vi vet jo hva det i bunn og grunn handler om: Nemlig hardt arbeid. Målet er å kunne drive en butikk folk er fornøyd med og trives i.

De ansatte på Melbu blir med de nye eierne. Dermed får Svinnset og Pedersen med seg verdifull erfaring. - Jeg håper vi blir tatt vel i mot av kundene. Vi er klare til å stå på for dem. Mange kjenner oss. Vi ønsker å involvere de ansatte i driften av butikken. Størrelsen på Rema på Melbu er veldig fin. Den er ikke altfor stor, og det liker jeg godt, sier Svinnset.

31. august er datoen de nye innehaverne overtar.