På grunn av ferieavvikling og redusert kapasitet, slås Melbu og Stokmarknes legekontor seg sammen i sommer. Pasienter med fastlege på Melbu, må derfor reise de 15 kilometrene til Stokmarknes for legebesøk i sommer.

- Må forebygge

Kommunestyret i Hadsel har tidligere gjort vedtak om å ha et offentlig legekontor på Melbu. Nå forutsetter Arbeiderpartiets varaordførerkandidat i Hadsel, Einar Roger Pettersen, at dette er en midlertidig løsning for denne sommeren.

- Vi mener det er viktig at rådmannen sørger forforebygging av slike situasjoner i fremtiden, sier han til VOL.

Helse- og omsorgssjef Marion Celius hevder at en sammenslåing i sommer vil sikre at tilbudet blir mindre sårbart, og at pasientene får et best mulig samlet tilbud under ferieavviklingen.

Økonomiske forutsetninger

Det var 1. juli i fjor at kommunen tok over Atlas legekontor på Melbu. Det ble vedtatt i kommunestyret, med 15 mot FrP og Melbu og omegn samarbeidslistes (MOS) 10 stemmer.

I administrasjonens innstilling til saken ble det hevdet at privat drift av legekontoret ville koste nær 25 millioner ekstra de neste fem årene, sammenlignet med kommunal drift. Det var FrP og MOS svært uenige i.

- Dette viser at FrP og MOS heller ikke i denne saken tar inn over seg den alvorlige økonomiske situasjonen kommunen står i, sier Pettersen til VOL.

Han understreker at de økonomiske forutsetningene var en viktig del av grunnlaget for Arbeiderpartiets valg om å stemme for rådmannens innstilling om offentlig legekontor.

Tidligere Atlas-driver og eier, Rune Steinum, uttalte i fjor vår til Vesteraalens Avis at differansen er tatt ut av løse luften.