- Jeg tar til orientering at det er nye koster i Høyre. Men jeg hadde i anstendighetens navn forventet at det fantes så pass ryggrad at en kunne tatt kontakt og meddelt at vi var uønsket som samarbeidspartner i neste periode. Dette måtte vi lese på VOL, sier Freiberg.

- Mest uenige med- Jeg registrerer hva som er Høyres ønske. Et sentrum de selv ikke tilhører, uten FrP.  Om jeg oppfatter Lina Vibe rett så vil hun samarbeide med de hun dokumenterbart har vært mest uenig med de fire siste årene, for ikke å bidra til polarisering i politikken. Og her tenker jeg da spesielt på Sp. Det blir på grensen til det absurde når hun bedyrer at det har ikke noe med samarbeidet å gjøre med FrP, eller meg som ordførerkandidat. Og på toppen av det hele har hun frekkhetens nådegave der hun sier i følge VOL at de inviterer sentrum, som det foretrukne, men at de ikke avviser et  samarbeid med FrP. Det vil si at om Høyre skulle mangle noen stemmer etter valget vil de kunne ta til takke med stemmene våres, om de skulle ha et behov. Frp vil ikke belemre Høyre med våre stemmer, sier Freiberg.

- Ikke ønsket

- Jeg vil berømme Arne Ivar Mikalsen og Venstre. Vi er dypt uenig i mye, men han er ryddig og og klar der det i klartekst sies fra både om det ene og det andre. Det samme med MoS og Jan Steffeffesen. Og det gjelder så definitivt også Inger Hope og Høyre under hennes ledelse. Så får vi konstantere at vi ikke er ønsket, eller uønsket for å være helt tydelig i det nye Høyre med Lina Vibe, Ivar Fredriksen, og Kate Adolfsen. Der Kurt Jensen og Troy Shilds er deres foretrukkende samarbeidspartnere.