Kaino skal ha spesialundervisning i realfag. Kalland Hagen skal ha norsk, med særlig fokus på lese og skriveundervisning.

De tiltrer begge 1. august og har fått nedsatt undervisningstid for å konsentrere seg om de nye oppgavene. Faglig veiledning Meningen bak er at det skal gi lærerne anledning til mer faglig veiledning og være en pådriver for faglig utviklingsarbeid i skolen samtidig som at de har undervisning som hovedoppgave, skriver Kunnskapsdepartementet i en pressemelding. Nyttiggjøres I alt er 208 lærere i den videre gående skolen og grunnskolen omfattet av ordningen. I Nordland er det bare Hadsel som har fått lærerspesialister i grunnskolen.

Nordland fylkeskommune har fått ni stillinger. I alt 31 kommuner, seks fylkeskommuner og en privatskole er omfattet av ordningen, som starter høsten 2015.

– De kommunene og skolene som får lærerspesialister, har lagt vekt på at spesialistene blir mest mulig nyttige også for hele skolen og de andre lærerne, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen.