Lørdag er Stian Celius og Stålkameratene på Melbu for å spille fotballkamp. Stålkams målmaskin trådte barneskoene på Melbu. Til VOL sier Celius at det er bare to dager i året han ikke heier på Melbo. Morgendagen er en av av de to dagene. Den andre dagen var da han spilte hjemme - og tapte mot MIL i vår.

Celius (32) er en veritabel målmaskin. En gang i løpet av fjorårssesongen hadde han skåret 164 mål på 150 kamper, kun for Stålkameratene. Siden da har han fortsatt å bøtte inn mål for Mo-klubben.

- Melbo er klubben i mitt hjerte, innrømmer Celius.

Stålkameratene har gjort det skarpt så langt i sesongen. Klubben ligger på andreplass i tredjedivisjon, fem poeng bak Mo.

- Mo rykker opp, uten tvil. Vi har mistet en rekke spillere siden vårsesongen, og jeg anser Melbo som klar favoritt til helgen.

- MIL tok oss på senga på vår hjemmebane i vår, og vant fortjent 5-2. Laget har tatt tredjedivisjon med storm, og ser attpå til ut til å ha klart å forsterke laget sitt til høstsesongen.

- Er det realistisk for MIL å snakke om andredivisjon på sikt?

- Dersom de klarer å holde nivået, og i tillegg klarer å forsterke laget sitt ytterligere, så er det slett ingen umulighet, mener Stian Celius.

Selv var han midtstopper i heimklubben i flere år før trener Tore Jakobsen omskolerte han til spiss på juniorlaget. Siden da har han skåret mål. For blant annet Lofoten, som kjempet i toppen av andredivisjon. Der spilte en gang sitt livs kamp i cupkamp mot Rosenborg. Han ble tilbudt treningsopphold hos trønderne, men valgte å dra til Mo, som satset på opprykk til førstedivisjon. Siden da har Celius prioritert familielivet, og det er årsaken til at han spiller på Stål og ikke på Mo.

Han avviser imidlertid ikke at han vil vurdere et eventuelt tilbud fra Mo etter at laget har rykket opp.

- Jeg er godt etablert i her i Mo med kone og barn, og her blir jeg, sier han.- Fotball kommer jeg til å fortsette med helt til jeg slutter å skåre mål. Får jeg ti kamper på rad uten skåring, så legger jeg opp på dagen. Jeg har en fin statistikk, som ikke må ødelegges, sier storskårer Celius.