Lørdag arrangerte Stokmarknes orienteringslag del en av «Vesterålen to-dagers» i Lekangdalen. Hele 37 løpere fra Hadsel, Sortland og Harstad møtte opp til tross for regn og vind.

Kondisjon og kartlesing

En av dem var Kurth Christian Sandness fra Stokmarknes orienteringslag.

- Det gikk veldig greit. Det var litt vått, men det er jeg vant til.

Han løp den lengste løypa på 5,5 kilometer, med 14 poster. Han brukte nesten 54 minutter. Orienteringsløp har han holdt på med i rundt tre år.

- Det er artig trening. Man bruker ikke bare kondisjonen, men man lærer også kart og kompass. Det gjør det hele veldig spennende.

Sortland søndag

Mens løperne passerte målstreken sammenlignet de hverandres resultater. Det ble mye latter mens deltakerne fortalte om sine omveier og vanskeligheter med å finne postene.

- Noen ganger går man seg vill. Da er det en trøst å kunne se at man var raskest av alle på den ene posten, sier leder i Stokmarknes orienteringslag, Jens Olav Hessen.

- Orientering er en kombinasjon mellom å lese kart og forflytte seg fort mellom postene, fortsetter han.

«Vesterålen to-dagers» er et kretsløp som arrangeres av Stokmarknes orienteringslag og Sortland orienteringslag. Søndag arrangeres det også et løp på Sortland.

Det er tredje gang at klubben arrangerer dette.

– Det fine med orienteringsløp er at det er for alle. Man kan gå sammen som en familie, eller ta ulike vanskelighetsgrad etter alder. Vi håper at folk fikk en god opplevelse av å være i Hadsel.