Reno Vest takker for hjelpen etter at årets store strandrydde-dugnad er gjennomført. Hadsel kommune har hatt flest ryddeaksjoner, og fått ryddet unna suverent mest søppel, men også i Bø, Lødingen, Sortland og Øksnes har det vært god oppslutning på strandryddedugnaden. Hele 740 strandryddere har vært på dugnad.

- Det er utrolig mange engasjerte mennesker som har vært i sving for å rydde opp søppel langs våre strender og fjæreområder! På strandryddeskjemaene ser vi at mange skoleklasser, barnehager, velforeninger, enkeltpersoner og grupper har tatt et ansvar for å rydde opp, heter det i en melding fra Renov Vest.

Dugnaden koordineres av renovasjonsselskapet i samarbeid med eierkommunene. I år som i fjor har aksjonen pågått siste uke i mai, med gratis innlevering av avfall også første uke av juni.

10 620 kilo avfall er samlet inn på strendene og i fjæra. 75 dugnader er gjennomført. Av disse var 38 i Hadsel, fem i Bø, femten i Lødingen, tolv i Sortland og fire i Øksnes.

Aksjonistene har måttet fylle ut et skjema i forbindelse med innlevering av avfallet, og på det skjemaet har man blant annet kunne fylle ut "rareste funn". Her er utdrag av det som er rapportert funnet: Hel nylondress, bildekk på felg med luft i (Bø), miksmaster, truse, hestesko, saueskalle, russisk pils (Hadsel), rosa golfball, surfebrett, slalomhjelm (Lødingen), vedovn (Sortland), arbeidshjelm (Øksnes).