- Årets regatta går av stabelen på førstkommende lørdag i god tradisjon og med de samme rammer som tidligere år, en god oppskrift endrer man ikke på, heter det i ei pressemelding fra arrangøren Vesterålen seilforening.

Les også: - Lite vind i seilene                - Satte rekord

- Regattaen er blitt populær blant seilfolket i nord som en flott avrunding på seilsesongen og med vakre Hadseløya som panorama gjennom hele seilasen er dette et iøynefallende arrangement hvor båtene er godt synlig fra land under hele seilasen.

Melbu er som før sentrum for begivenhetene og båtene samles ofte fra tidlig fredag ettermiddag for sosialt samvær og planlegging av lørdagens seiling.

- Vi seiler alltid mot vest rundt øya og værmeldingen for lørdagen varsler nordøstlig bris som friskner til utover dagen, så dette kan bli en av de virkelig fine opplevelsene. Etter målpassering i farvannet rundt Melbu blir det regattamiddag og premieutdeling med løs snipp og gode seilhistorier utover kvelden, og de fleste båtene ligger til søndag før kursen går hjemover, heter det i pressemeldingen.