- Da var diskusjonene å ramaskriket i gang igjen. Hund skutt av bonde mens den jaget sauene hans. En sak som hverken jeg, eller du som diskuterer saken heftig på internettet kan avgjøre. Men uansett om vi ikke har bevis for det ene eller det andre roper vi ut vår mening. «Å gud den bonden er fæl, dreper en uskyldig hund», skriver Simonsen til VOL i en e-post.

Simonsen, som er sønn av en sauebonde i Hadsel, ville i utgangspunktet være anonym med sine meninger. Frykten for mishavsytringer og hatmeldinger var rett og slett for stor. Men han står nå frem med sine meninger i et håp at saken kan belyses på en annen måte.

Les også: - Har avhørt sauebonden

                 - Saueeier skjøt hund

- Jeg vil bare at saken skal legges død, så lar vi politiet avgjøre om det bonden gjorde var rett eller galt.Jeg er sikker på at bonden ikke drepte hunden med kaldt blod. Så får vi også håpe at folk skjønner at båndtvang er båndtvang, og at folk faktisk tar hensyn til det. Om bondens egen hund hadde angrepet sauene, hadde han avlivet hunden på samme måte. For sauene er faktisk bonden sitt levebrød, og han kan ikke la andre sin feil gå utover det, sier Simonsen.

- Uklart hendelsesforløp

Det var fredag i forrige uke elghunden Shila sine eiere på besøk på ei hytte  i Osvolddalen. Eierne av hytta hadde også en hund. Begge hundene stakk av og leting var resultatløs. Eierne gikk da ut i media og etterlyste hunden.

Dagen etter kom nyheten til de at hunden deres var skutt. De fikk se bilder av hunden før og etter den ble avlivet. Simonsen vil ikke dømme noen i saken, men har blitt forferdet over de proporsjoner saken har fått og ikke minst reaksjonene og uttalelsene som er kommet i kommentarfelter på VOL og i sosiale medier.

- Her er det et veldig uklart hendelsesforløp som mange hundevenner og sauevenner gjerne vil diskutere. Jeg har lest og hørt at bonden filmet da hunden angrep saueflokken. «Hvorfor filmet bonden før han drepte hunden?» er en av kommentarene jeg så på internettet. Men det står ingen plass at det var bonden som gjorde det. Og hvis det var bonden, ville han vel ha bevis for at han drepte hunden med hensikt, sier Simonsen.

- Ikke noe valg

- Folk vil også klage på at bonden ikke prøvde å kontakte eieren. Men hvis en hund har gått til angrep på en saueflokk kan ikke bonden sette seg ned å vente på at eieren kommer. Da ville hele saueflokken vært borte før eieren hadde nærmet seg stedet. Sauebonden har heller ikke forsikring som gir han penger hvis sauene blir drept. Med mindre hundeeier blir dømt til å betale for skadene på hundene går alt ut over bonden, forteller han.