UL Nybrott feirer 110 år i år og slår virkelig på stortromma med tre satsinger denne høsten.

- Tov Hov Jacobsen, født og oppvokst på Sandnes vil gjerne bidra til aktivitet i lokalet. Hun ble invitert som hovedgjest til vår første kultursøndag 20. september, og sa ja med en gang, skriver Lokalet på Sandnes i ei pressemelding.

Hun skal vise noen av sine uttrykk denne kvelden. Som en forsmak blir det også mulighet til se Toves bilder på første QUIZ-kveld onsdag 16. september.

Tove fylte 70 år i april og har i år hatt Jubileumsutstillingen ”Har du fyr” flere steder. Det er denne hun viser i lokalet på Sandnes. Det er også mulig å få kjøpt arbeider av Tove.

- I tillegg til dette har Tove invitert elevene ved Sandnes skole på lokalet torsdag 17. september. Her vil hun fortelle om sin kunst, litt om inspirasjon og teknikker for å få til slike uttrykk. Litt fargelære blir det også. Tove er utdannet lærer og kan formidle, heter det i pressemeldinga.

Kultursøndager

To kultursøndager går av stabelen. Første den 20. september og den neste 15. november.

- Kultursøndagene er et forsøk på å vise bygda gjennom samtale, underholdning, bilder og film/video. Vi har en hovedgjest på hvert arrangement, og denne første Kultursøndagen 20. september vil Tove Hov Jacobsen, født og oppvokst på Sandnes, fortelle om sitt forhold til Ungdomslaget Nybrott og aktivitetene der. I tillegg vil hun vise jubileumsutstillingen sin ”Har du fyr” i uke 38, for alle som ønsker å se samt elever ved Sandnes skole.

I tillegg vil eldre bilder fra gårdene på Søre Langøy være en viktig del av kultursøndagene. Her vil Anne Marie Jensen være guide og lose de fremmøtte gjennom de hisoriske bildene.

- Allsang og historier hører også med, og selvfølgelig blir det kaffe og kaker, opplyses det i pressemeldinga.

10. oktober blir det også klart for feiring. Da feirer idrettslaget Nybrott seg sjøl med fest og god mat.

Quiz

Men Lokalet har mer på plakaten denne høsten. De skal nemlig invitere til fem quiz-kvelder.

- Hver 14. dag fra 16. september, samler vi oss i lokalet for å quizze. Etter en vellykket prøve i vår, inviterer vi alle lag og enkeltpersoner til å delta. Deltakerne danner lag på inntil 5 personer, og gir laget sitt et beskrivende navn, skrives det i pressemeldinga.

- Vi husker ”Håsslæstan”, ”Nabolaget”, ”Råtassan”, ”Holmsnes vel vel”, ”Jostein and the heartmakers” og mange flere! Alle er hjertelig velkommen også i høst, og vi håper at nye lag dukker opp. Denne høsten blir det i tillegg til kveldsvinner, også en turnering hvor best av 5 blir premiert. Nybrott feirer denne høsten sitt 110-årsjubileum, og  Quizen er en del av denne satsingen. Det blir enkel servering og loddsalg, heter det.