Se flere bilder fra konserten her.

Vamp er et så rutinert band at vi vet hva vi får når gladgutta fra Haugesund kommer på besøk. Litt nytt, litt gammelt, selvsagt Tir N’a Noir og Månemannen – og rikelig med skøyerstreker og glimt i øyet.

Dette er et live-band med levd liv, som tør å raljere litt med både seg sjøl og låtene sine.

Med seg på turnèen denne gang hadde Vamp to ekstra navn; gitaristen Geir Sundstøl, og trommisen Torstein Lofthus – begge bidro til ekstra krydder på en allerede kjent og velsmakende hovedrett.

Spesielt må Sundstøls gitarspill trekkes frem. Ikke bare er han en virtuos som sto godt til Vamps faste gitarhelt Torbjørn Økland. Plutselig plukker han frem en banjo og tilfører gamle låter nytt preg. Og sittende ved steel-gitaren tilfører han en musikalsk vellyd som best må sammenlignes med en myk pelsbørste som draas meeed hårene, laaangsomt. O, fryd!

Se flere bilder fra konserten her.

En annen kar som må trekkes frem er sønnen til sjefen; Odin Staveland. For ja – han er avkommet til frontfigur Øyvind. Og han fyller store sko på en særdeles talentfull og leken måte. Multitalentet sitter for det meste bakerst i mørket og spiller perkusjon eller tangenter, men plutselig er lyset rettet mot ham – og brått er det han som fyller rommet.

Innimellom sto han forrest på scenen, og sjarmerte såvel store som små. Og helt til slutt, var det han som ble sjarmert i senk – da snart seks år gamle Katinka Sofie Høve Leinan fra Liland utenfor Sortland bestemte seg for å stjele showet.

Mens bandet sang ”Liten fuggel” på scena, stilte hun seg opp rett foran dem med sin selvlagede plakat hvor det sto nettopp ”Vamp – Liten fuggel”. Selvsagt måtte hun få en kjærlig hånd fra scena – og selvsagt ble hun med backstage for å få plakaten signert som seg hør og bør av heltene.

VOL var med på kveldens første forestilling som startet 17:00. Den andre forestillingen startet halv åtte. Begge forestillingene var utsolgt, noe som innebærer at over 1.000 mennesker overvar kveldens Vamp-besøk i Hurtirutens hus.