Ikke lenge etter at arealplanen for Hadsel kommune bleoverlevert kommunestyret tar kommuneplanlegger Hans Christian Haakonsen ogresten av gjengen i plan og bygningsetaten på jobben med reguleringsplanen forsentrum av Stokmarknes. Området strekker seg fra Nordneskaia til Søndre.

De to største prosjektene er en eventuell miljøgate frakrysset Havnegata/Markedsgata frem til rådhuset, og en strandpromenade fraNordneskaia til Børøybrua..

- Tanken er at strandpromenaden skal gå langs havet fraNordneskaia, forbi gamle Finnmarken, og langs Rødbrygga helt til Børøybrua. Denvil gå videre over brua til skulpturene. Hvordan reguleringsplanen blir seendeut er helt opp til både handelsstanden, befolkningen og politikerne. Vi klarerikke å komme i mål uten at det samarbeides mellom alle partene, og vi leggerstor vekt på dialog, sier Haakonsen.

Han trekker frem det gode samarbeidet mellom kommunen oghandelsstanden i forkant av dugnaden som ble gjort for å friske opp sentrum førArctic Race i fjor sommer, og håper på liknende tilstander nårreguleringsplanen skal utarbeides.

Videre er det planlagt to dager med feltarbeid. Da skal detkartlegges hvordan det er for rullestolbrukere og svaksynte å gå gjennomStokmarknes, og de skal se på sentrum i lys av et folkehelseperspektiv.

- Trafikksikkerhet er også noe vi skal se litt ekstra på.