Kommunesammenslåing er igjen satt på dagsorden, og onsdag 7. mai inviterer Nordland Akademi til møte med tittelen "Kommunesammenslåing - size matters?"

- Endringer i kommune-Norge har vært varslet lenge og det er behov for en åpen debatt. Vi legger opp til at dette er et faglig innspill i debatten, og oppfordrer både politikere og folk flest fra hele Vesterålen til å komme og diskutere dette aktuelle temaet, sier arrangøren i en pressemelding.

Professor i statsvitenskap Hans-Kristian Hernes, ved Universitetet i Tromsø - Norges arktiske universitet, kommer for å snakke om positive og negative sider ved en eventuell kommunesammenslåing i Vesterålen, fra et faglig ståsted. Foredraget Hernes skal holde, bærer tittelen "Muligheter for/konsekvenser av en eventuell framtidig storkommune i Vesterålen".

Fra Danmark får kommer Natur, Miljø og Kultursjef Hans Jantzen i Kerteminde storkommune på besøk. Hans fordrag er kalt "Dansk skråblikk på egen strukturreform etter sju år" .

- Jantzen skal fortelle om erfaringer etter at Stukturreformen ble gjennomført i Danmark for sju år siden. Da ble 271 kommuner redusert til 98 og 14 fylker ble redusert til 5 regioner, sier arrangøeren.

Alle Vesterålens ordførere er inviterte. Det blir også kafé ved Arbeiderens venneforening og musikkinnslag ved distriktsmusikerne i Hadsel.