Fredag 4. juli åpner The Stitch Project. Denne utstillinga og workshopen har åpent hus, og byr på ulike aktiviteter: Kom å hør foredrag, lær om plantefarging, bli med å brodere på en ti meter lang linduk og delta i gode samtaler rundt bordet.

Workshopen og utstillinga er gratis, og har også åpent lørdag og søndag 5. og 6. juli.

Tenk nye tanker

De unges Tenketank er et idémakeri for barn og unge.

Reflekterende og tankefulle jenter og gutter inviteres til en samling utenom det vanlige: Kanskje klarer man å dyrke fram tanker som aldri er blitt tenkt før? De unges tenketank arrangeres lørdag 5. juli i den lille tanken på Neptun.

Arrangementet er gratis. Bindende påmelding, maks femten personer.

Padlekurs for nybegynnere

Vesterålen Padle & Klatre Senter holder introduksjonskurs i kajakk på Hersandvollen. Tidspunkt er mandag 7. juli og tirsdag 8. juli.

Instruktør er Bent Karlsen ved Vesterålen Padle & Klatresenter (VPKS). VPKS holder nødvendig utstyr. Kurset vektlegger sikkerhet, teknikk og utstyr, og deltakerne vil lære nok til å få utstedt våttkort.

Bak flatbrød og lefser

Mandag 7. juli arrangeres flatbrødkurs på Kafé Iris: Dette blir ei enkel innføring i å lage deig, kjevle den ut og steike på takker. Mary Ann Bendiksen er kursholder.

Tirsdag 8. juli arrangeres lefsekurs på Kafé Iris klokka 10-14. Man lærer å lage deig, samt å steke på takker. Kursholder er Frøydis Kristiansen.

Energi og glede

Bli med på musikkworkshop med Sara, Arash og DJ IsmaL. Energi, glede og spontanitet har blitt kjennetegnet på en Sara & Arash-konsert, og deres imøtekommende vesener har gjort dem til yndlinger hos arrangører.

Arash og Sara, og DJ Isma L forteller om hvordan det å jobbe i musikkbransjen. Man lærer å rappe, skrive tekster, og å bli trygge på scenen.

Hos DJ Isma L lærer man å lage enkle beats. Workshopen skal være tirsdag 8. og onsdag 9. juli i Melbu samfunnshus.

Sminke og klær

Onsdag og torsdag 10. og 11. juli skal det være makeup- og stylistkurs med Storm Pedersen. Han har over ti års erfaring fra moteindustrien, og har jobbet med stjerner som Lady Gaga og Cindy Lauper.

Storm Pedersen vil blant annet lære deltakerne hvordan makeup kan fremheve deres beste sider. Kurset holdes på salongen ved Hadsel videregående skole på Melbu.

Svart og hvitt

Sortland Sjakklubb arrangerer nybegynnerkurs i sjakk på melbukontoret. Kurset skal være torsdag 10. og fredag 11. juli. Kanskje kan du lære hvordan du kan bli den neste Magnus Carlsen?