Skolegården ved Stokmarknes barne- og ungdomsskole skal endelig få etterlengtet oppussing.

På Stokmarknes har både elever, lærere og foreldre i mange år revet seg i håret over trasige uteområder. Nå lysner det. Christer Remen ved Foreldrenes arbeidsutvalg (FAU) forklarer hvorfor:

- FAU ved Stokmarknes skole var i fjor så utrolig heldige at vi fikk 300.000 fra tidligere Sykehusansattes barnehage. Vi fikk elevene til å komme med forslag og ønsker, og etter mange møter ble foreldreutvalget enige om hva vi skulle bruke pengene til. Hovedmålet var at så mange som mulig på skolen skulle få glede av investeringene. Og nå i det siste kan elevene endelig begynne å se at det skjer noe, forklarer Remen.

For noen uker siden kom de første benkene, parkbenker med bord. Disse kjøpte man hos Hadsel ASVO. FAU har lagt vekt på å handle lokalt når det går an. De har også satt i bestilling flere, andre typer sitteplasser for uteområdet. Elever ved Hadsel videregående skole på Melbu har fått i oppdrag å bygge flere benker, noen med tak over. Disse kommer en gang til høsten, og disse ser FAU for seg vil passe godt for elevene på ungdomsskolen.

Fotballbane

- En plan er å dele den store fotballbanen ved barneskolen i tre, på tvers. Nylig fikk vi derfor levert sju nye fotballmål, med dobbelt sett nett, sånn at de lett kan fikses hvis nettene blir utslitt. Det siste målet skal byttes med et slitent mål på den lille banen ved ungdomsskolen, forklarer Remen.

Trollfjord Kraft har sponset mange stolper som skal settes opp rundt begge banene, slik at det kan monteres fangnett mellom dem. Dette for å hindre at ballene havner i skogen, på skolegården og i Solheim barnehage. - Det blir litt av en jobb, så vi trenger folk til å hjelpe oss når tiden er inne, sier Remen, og appellerer til dugnadsviljen på tampen av skoleåret.

Tømmer

- I tillegg driver vi også å henter lekeutstyr fra den gamle Stokmarknes barnehage, utstyr som vi planlegger å få satt opp ved SFO, samt at vi har en hel haug med digert tømmer til disposisjon. Dette kommer fra området rundt gymsalen, hvor de ble felt i fjor. Vi er ikke helt sikre på hvordan vi skal bruke dette, men en idé er å få saget dem opp til benker rundt en bålplass på myra ved SFO-bygget, sier FAU-sekretæren.

- Når vi, forhåpentlig en gang i løpet av høsten, er i mål med alt dette, håper vi at det er penger igjen til å kjøpe noe parkourutstyr. Det hadde vært veldig tøft! Kanskje det kan bli starten på å få realisert den spenstige ideen om å få bygget en aktivitetspark på Stokmarknes? avrunder Christer Remen.

Dugnad 1Lærer Åge Lind har også engasjert seg i prosjektet, og har fått med Bård Meløe i Vesterålen Friluftsråd til å etablere en klatrejungel i skogen ved skolen. Meløe har søkt og fått støtte på flere titusener av kroner til dette prosjektet. Vi tror det blir veldig tøft og vil være et annerledes «klatrestativ» som de aller fleste kan få glede av. Men vi trenger hjelp til å få det til. Klatrejungelen skal settes opp på dugnad på dagtid tirsdag og onsdag, og her trenger vi flere nevenyttige folk som kan bidra. Vi vet det er litt problematisk å rekruttere folk til dugnad på dagtid, da de fleste er på jobb. Men dersom det er noen som har anledning - meld fra til undertegnede hvis det klør i fingrene!

Dugnad 2Målene skal vi i styret montere på dugnad i neste uke. Dersom noen kunne tenke seg til å hjelpe til med dette, blir vi veldig glade. Møt opp i skolegården onsdag ettermiddag og bli med å skru!