Coverbandet Rumours består av Jon Lauvland Pettersen, Jens Richard Jensen, Tobias Odmundson og Carl Ove Furnes. De beskriver seg selv som et klassisk rockeband og spiller kjent musikk fra blant annet Led Zeppelin, Deep Purple og Rolling Stones.

De startet opp for litt over et år siden, i mars 2013. Siden da har har de hatt nærmere 40 spillejobber.

- Forrige måned var vi blant annet i Oslo og Lillestrøm, så vi utvider horisonten, forteller trommeslager Jon Lauvland Pettersen.

Bandnavnet har de tatt fra det klassiske rockebandet Fleetwood Macs album, «Rumours» som kom i 1977. - Det albumet kan på en måte stå som en kompassnål for musikkstilen vi leverer, sier Pettersen.

Musikalsk tankegang

Ideen om bandet kom under en jamsession hvor Jensen og Pettersen ble enige om å starte opp sammen. Pettersen kjente til en god bassist fra Melbu og Jensen hadde hørt en fantastisk vokalist på musikalen SlogFunk.

Siden da har de fungert godt sammen.

- Det er  helt fantastisk. Jeg har aldri spilt med så gode musikere før, sier bassist Tobias Odmundson.

Han ble overrasket over hvor lett de det var å spille med dem og forteller at de er en sammensveiset gjeng.

- Kanskje fordi alle er 14 år i hodet? Ler han. - Nei, vi har den samme musikalske tankegangen. Vi er enige om at vi alle skal være enige om en låt.

Passer ikke på julebord

Etter kun et år på markedet er de allerede ganske ettertraktet.

- Vi er rebooket overalt, så det snakker vel for seg selv, sier Jensen. De har fått mange positive tilbakemeldinger, både muntlig og på hjemmesiden. Likevel bør du ikke ringe Rumours hvis du skal ha noen til å spille på julebord.

- Vi passer ikke på julebord, eller slike steder hvor man må spille opp til dans, forteller Jensen. Men det er kjempegodt knall der de treffer målgruppen. Og hvem er det?

-Folk som liker god musikk, sier Odmundson. De ønsker å stå på siden av andre trubadurer og velger bevisst låter som ikke er typiske cover-låter.

Standardlista passerer de fort.

- Vi velger låter vi har et forhold til, som vi liker og vi vet publikum kjenner godt. Vi vil gjerne at folk ska reagere med «Dæven, DEN har æ ikje hørt på mange år!»

- Vi skal prøve å ikke spille så mye at vi blir lei. Derfor spiller vi bare fast en helg i måneden, sier Jensen. Bandet er fullbooket frem til jul, og har planer om å fortsette så lenge de synes det er artig.