Både navnet og ansiktet bør være kjent for mange hadselværinger. Ragnhild vendte i sommer hjem til Melbu etter over ti år på Vestlandet. Med seg på flyttelasset har hun barna Sara (10), Emily (7) og Elliot (2). Ektemannen Jørn-Åge Stikholmen er regionsjef hos sjømatgrossisten Domstein, og må foreløpig belage seg på pendlertilværelse.

Vanskelig og riktig

- Det var en tøff avgjørelse å flytte fra en trygg og god tilværelse på Askøy utenfor Bergen. Vi kom imidlertid til at det var riktig for oss å vende hjem nå, ikke minst med tanke på barna. Regnestykket vårt viste også at vi får mer enn det vi mister. Det teller helt klart at vi har mye familie her, blant annet fire besteforeldre, smiler Ragnhild.

32-åringen er utdannet adjunkt, og har flere års erfaring som lærer og frilansjournalist.

Bakgrunn

- Jeg har en del journalistikk i lærerutdanningen min, og følte det veldig naturlig å søke jobb i VA. Jeg jobbet mye i lokalavisen mens jeg gikk på videregående, mens Ivar Bae var redaktør.

- Hvilke stoffområder trives du best med?

- Som frilanser valgte jeg oftest reportasjesjangeren, og jeg gleder meg til å skrive flere reportasjer.

Vil bli kjent

Så er det selvsagt slik i lokalavisen vår at man skriver om det aller meste. Jeg gleder meg til å bli kjent med hadselsamfunnet gjennom den nye jobben min.

Det nyeste tilskuddet i staben til VA medgir at det ikke blir mye fritid med det første. Tre barn, og innflytting i oppussingsobjekt i Melbuskogen krever sitt. Heldigvis stiller mamma Kristine og pappa Asbjørn Vassbotn opp og hjelper til.

- Mange snakker om avisdød i mediebransjen. Er det skummelt å starte i jobb i en liten papiravis?

- Det synes jeg slett ikke. Jeg opplever at lokalavisen står sterkt i bevisstheten til folk, og at den er velkommen. Jeg tror folk ønsker å lese om det som skjer lokalt, og at de ønsker at VA skal være en del av samfunnet også i fremtiden, sier Ragnhild.