- Det er ei vidtspennende og variert utstilling, skriver galleriet i en pressemelding.

De tre kunstnerne som stiller ut har svært forskjellige motiv, teknikk og uttrykk.

Maret Anne Sara, Kautokeino ,stiller ut trykk og bøker. Bildene er sterke og tar for seg konflikter mellom livsgrunnlaget for samisk kultur og levesett og det urbane samfunnet i utvikling  Bøkene er på samisk, den ene “Ilmmiid gaskkas”(2013), ”Mellom verdener”, er i år nominert til Nordisk Råds Litteraturpris 2014 for barn og unge.

Christian Skagen, Stokmarknes (1973), stiller ut tegning og skulptur. Skagens tegninger kjennetegnes av presise linjer som krysser hverandre, tegnet med farget blekk som danner flater og mønster. Han lager også  rammene bildene er innrammet i. Christian Skagen viser også spennende,  nye skulpturer i tre.

Rino Larsen, Lillestrøm (1961), stiller ut trykk. Uttrykket i bildene ligger i mellom det figurative og det abstrakte og er ofte preget av sterke farger og tydelige kontraster.

Han beskriver arbeidene sine slik: ”Jeg forsøker å formulere en naivistisk forestilling om en perfekt verden, en slags surrealistisk fabel.” Han sier også: «Jeg har fått med meg at mange forbinder bildene mine med glede – og det kan jeg leve med».

Art race

Kultursamarbeidet i Vesterålen arrangerer søndag en sykkeltur rundt Hadseløya, med stopp blant annet på galleriet.

Turen er med turleder og starter ved Hurtigrutens Hus, deretter yttersiden til Melbu og tilbake til Stokmarknes.

- Kanskje du også skulle legge helgeturen dit?