- Kraftledningen på strekningen er gammelt og for redusere faren for mastehavari, som vi har hatt tidligere, har vi nå startet konsesjonsprosessen for en ny kraftledning, forteller Berit Erdal, kommunikasjonssjef i Statnett.

Ny kraftledning er planlagt på spenningsnivå 132 kV og vil i hovedsak følge eksiterende trasé. Eksisterende kraftledning vil bli revet.

Sjøkabelanlegget over Tjeldsundet, som er en del av kraftledningen, ble skiftet ut i 2015 og fremstår som nytt. Ny kraftledning vil kobles på det nye anlegget.Vil gjennomføre høringStatnett har nå sendt melding om tiltaket til Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE). - NVE vil gjennomføre høringsprosess der alle berørte vil kunne komme med forslag til endringer og få sagt sin mening om tiltaket, sier hun. Hun forteller også at den videre prosessen frem mot bygging fortsatt er lang. - På nyåret 2018

I følge Erdal regner Statnett med å levere en konsesjonssøknad på nyåret 2018.- Derfra vil det kunne ta et år eller to før vi får en endelig konsesjon, sier hun.Ny kraftledning mellom Kvandal og Kanstadbotn vil gi økt forsyningssikkerhet for Vesterålen, Lofoten og Harstadregionen.- Samtidig vil det også bli økt aktivitet på denne strekningen over en periode. Dette kan selvfølgelig gi ringvirkninger i form av at det vil kunne gi oppdrag til lokale leverandører, forteller hun.