Konsernet Lødingen Bunkerdepot, som består av selskapene Lødingen Bunkerdepot AS og Mortenlaks AS, hadde et resultat før skatt på nær 108 millioner kroner i 2016. Dette er tidenes beste resultat for selskapet, og en kraftig forbedring fra 2015. Da hadde selskapet et resultat før skatt på 40,6 millioner kroner.

Driften ga et overskudd på 91 millioner.

Selskapet hadde en finansnetto på nær 17 millioner kroner. Dermed noterer selskapet seg for et overskudd før skatt på nær 108 millioner kroner. Det gode resultatet fører til at også kemneren kan glede seg. Selskapet må nemlig betale 23 millioner kroner i skatt for 2016.

Kjøp og salg

Ifølge Einar Ytterstad, hovedaksjonær og styreleder i Lødingen Bunkerdepot, er en av årsakene til det høye overskuddet, handel med aksjer.

– Vi har «tradet» en del aksjer på Oslo Børs, som har bidratt til denne veksten, sier han.

Den andre årsaken er de gode tidene for lakseoppdretterne.

– Et spesielt år

Mortenlaks AS er et datterselskap til Lødingen Bunkerdepot AS, og inngår i konsernet.

– Lakseprisene var spesielt gode i fjor, noe som for så vidt går frem av tallene til alle andre selskapene i laksenæringen også, sier han.

51,89 prosent i driftsmargin

Mortenlaks AS omsatte for 175 millioner kroner. I 2015 omsatte selskapet for 116 millioner kroner.

Driften ga i fjor et overskudd på drøyt 91 millioner kroner, og nær det samme før skatt. Dette ga dem en driftsmagrin på hele 51,89 prosent.

I 2015 var resultatet før skatt 37,5 millioner kroner.

Dermed hadde de sitt beste resultat noensinne i 2016.

Til iLaks.no forteller daglig leder Tom Jarle Bjørkely at han er klar over hvilke forbedringer som må til for å forberede seg på dårlige tider.

– Det er både enkelt og vanskelig. Enkelt på den måten vi skal leve på. Vi vasker ikke håret i champagne for å si det sånn. Vi skal investere men til inntekts ervervelse. Vi må opptre som om det ikke varer evig med slike resultat, for det gjør det ikke. Vi skal også klare oss den dagen vi går i fire millioner pluss, eller omså bytter penger, sier han til iLaks.no.