- Vi har hatt nok vanskeligheter med å skaffe badevakter at vi faktisk har vurdert å stenge svømmehallen, sier ennhetsleder for utvikling i Lødingen kommune, Erik Schøning.

For å kunne ha bassenget åpent, arrangerer Lødingen kommune nå badevaktkurs for alle som er interessert i å prøve seg som badevakt.

"Kurset er gratis, men forutsetter ei viss binding til å være badevakt på deltid", skriver kommunen på sine hjemmesider. Det vil være et kurs for nybegynnere, og i tillegg et oppfriskingskurs for dem som allerede har vært badevakt, men kanskje er litt rusten.

Kommunen har leid inn en instruktør som kommer fra Tromsø ei helg, for å kurse lødingenfolk i livredding fra vann. Nybegynnerkurset vil vare i 15 timer, fordelt på en lørdag og en søndag, og er både teoretisk og praktisk. Etterpå blir man testet i ulike ferdigheter som svømming, dykking og livredding.

Vaktmester Ville Rasmussen forteller at det så langt ikke er veldig mange påmeldte, men forhåpentligvis nok til å få nok godkjente badevakter etter kurshelga.

- Vi håper jo at de består testen, slik at vi kan ha bassenget åpent, sier han.