Kart over rutene til neste års ritt.

Lofoten Insomnia Race arrangeres for niende gang juni 2015. Etter deltakerrekord i 2014 satser arrangørene på videre vekst med to nye startsteder og tre nye distanser på strekningen mellom Å og Lødingen, skriver Lødingen sykkelklubb i ei pressemelding.

Arrangørsamarbeidet utvides med flere nye lag og foreninger langs løypa. Lofoten Insomnia Race arrangeres årlig av Lødingen sykkelklubb og Lødingen Røde Kors, og er verdens eneste sykkelritt i midnattsol. I år skjer arrangementet i samarbeid med lag og foreninger i hele regionen.

De nye distansene er 102 km fra Laukvik, 162 km fra Henningsvær og 270 km fra Å.

Midnattsola over Møysalen- Vi har lenge vurdert sløyfa om Laukvik og yttersia frem til Fiskebøl, forteller Odd Erling Lundberg i Lødingen sykkelklubb.

- Når asfalten kom på plass forleden år, var det bare å iverksette, sier han.

Landskapet her er ganske ulikt fra løypa lenger utover i Lofoten. Det er flate lettsyklede sletter helt nede langs rullesteinsfjæra og utenfor ligger horisonten uendelig mot nord. Strendene og den hvite sandbunnen på vei over Grunnførfjorden tror vi også vil begeistre. Mellom Laukvik og Fiskebøl vil deltakerne sykle rett inn i midnattsola over Møysalmassivet.

Fristende treningsmål

Distansen fra Laukvik bryter akkurat 100-kilometers-grensa og vil være et veldig fristende treningsmål for trimmere og ferske syklister, mener arrangørene. En treningstur på racersykkel på vårparten kommer fort opp i tre, fire eller seks mil.

Har man gjort noen slike og spist godt på forhånd, vil de fleste ha en god mestringsfølelse også over ti mil. Sprangene opp til 162 og 270 kilometer tror vi skal være pirrende utfordinger for de som har syklet kortere før.

Lokale partnere- Det var også et poeng å legge de nye startene til steder som Laukvik og Henningsvær. Begge har mye sjarm og lokal patriotisme, noe som har gjort det enkelt å finne gode partnere. Sammen med idrettslag, skoleklasser, rektorer og samfunnshus kan de lokale rittkontorene tilby både overnatting og matservering.

- Vi samarbeider også med private tilbydere av kost og losji. For de som er for spente til å sove vil vi ha et sosialt leirbål frem til starten fra kaikantene tidlig om morgenen, sier Odd Erling Lundberg.

Det settes opp busser og sykkeltransport fra Lødingen til alle startsteder på fredag ettermiddag, før rittet.