Kantor Christoffer Briggs leder barnekoret under "Vi synger jula inn". Foto: Kristine Lindebø (Arkivfoto)

Før jul kom et barnekor sammen i Lødingen, på inititiativ fra kantor Christopher Briggs. Koret var midlertidig, og fikk øvd en kort tid, før de blant annet opptrådte på "Vi synger jula inn" og på julegudstjenesten i Lødingen kirke.

Kantor Briggs ønsker nå at koret skal fortsette, men da må minst seks barn melde seg på.

- Så langt er det ikke nok tilbakemeldinger, men vi håper at koret kan fortsette, sier han.

Om det blir seks eller flere påmeldte barn, kan Briggs få tilskudd fra Norges ungkirkesang. Det er allerede et barnegospelkor tilknytta Lødingen kirke, og dette skal fortsette. Christopher Briggs ønsker at det nye koret skal være noe annet, og at det barna kan synge variert musikk.

- Jeg prøver å gjøre på min måte, og tror jeg lykkes i det, sier han.

Om koret blir en realitet, har Briggs store flere planer for hvor de kan opptre. Blant annet i kirka og idrettshallen på 17. mai, og en egen konsert til sommeren.

- Jeg hadde et håp om å få til en barnekorkonsert med forskjellige kjærlighetsviser, blant annet Kjærlighetsvisa av Halvdan Sivertsen, sier han.

Han mener et slikt kor kunne fungert fint som barneambassadører for Lødingen, og også opptrådt andre steder. Prosten skal gå av 25. mai, med en høytidelig sermoni i Kongsvik, og dette kunne for eksempel være en fin anledning å opptre, mener Briggs.