Et utenlandsk vogntog fikk problemer på det glatte føret onsdag morgen og endte opp med å sperre for trafikken over Kåringen i begge felt. Det hele endte med at politiet ble tilkalt til stedet for å løse opp i en konflikt som oppsto mellom sjåføren og et bilbergingsselskap.

LES MER: Full stopp ved Kåringen

Språkproblemer

– Det begynte med at et bilbergingsselskap ble oppringt av en lastebilsjåfør som stod i køen. Sjåføren på vogntoget klarte ikke å gjøre seg forstått, eller å forstå at bilberging ble tilkalt. Derfor ville bergingsselskapet ha en garanti for bilbergingen, og de ble derfor oppringt fra vegtrafikksentralen, sier Anne Karlsen, operasjonsleder i Midtre Hålogaland Politidistrikt.

Men da bilbergingen kom frem til stedet hadde vogntogsjåføren kommet seg løs på egenhånd og nektet å gjøre opp for seg. Det var da konfliktnivået nådde nye høyder.

Ble stengt inne på kaia

Ifølge Nordlys skal bilbergingsbilen ha kjørt etter vogntoget og sperret det inne på kaien i Lødingen. Den ubetalte regningen er ifølge avisen på 20.000 kroner. Med vogntoget sperret inne på kaien tilkalte bilbergingsselskapet politiet og vegvesenet.

Ifølge Karlsen kranglet partene om hvem som skulle betale regningen for bilbergingen da politiet kom til stedet.

– Sjåføren nekter å gjøre opp for bergingen, mens bilbergingsselskapet mener at de har krav på betaling. Utfallet av saken er at bilbergingsselskapet må gå til anmeldelse eller rettslige skritt for å få dekket regningen, sier Karlsen.