Drittslenging, krenking og svartmaling av politikere og politiske partier har alltid vært et kjent fenomen, men når det kommer fra en upolitisk organisasjon kan man begynne å lure om dem ønsker folk flest det beste.

Som ungdomskandidat og ungdomspolitikere frykter vi å komme inn i et evt. Kommunestyre. Du blir hengt ut på sosiale medier som enkeltperson og får ekstremt kritikk på deg som person. Dette er i våre øyne direkte mobbing av enkelte og er det noe alle partier er enig om så er det null toleranse på mobbing. Allikevel er det politikerne selv som er verst på mobbing.

For å være folkevalgte for Lødingen føler vi det er feil at enkelte politikere går i direkte personangrep. Hvis vi ser på mobbetallene for 2014/15 viser det at 15% av elevene på Lødingen Ungdomsskole opplevde mobbing 2-3 ganger i måneden. Hvilke forbilder er politikerne for ungdommen?

Det å bygge ”nye Lødingen” tar tid, og det er viktig at vi viser hvor fint Lødingen er, og ikke minst - ikke snakker ned hjembygda vår. Vi må tenke på næringslivet og vi må innse at både Forsvaret og Telenor er borte. Vi må gjøre tiltak som fører til at privatpersoner tørr å satse! Vi må gjøre det attraktivt å skape arbeiderplasser og ikke minst gjøre slik at personer ønsker å bosette seg i Lødingen kommune. Derfor skal vi ikke ha eiendomsskatt verken for private eller næring.

I dag har vi skatt på røyk fordi vi skal få færre til å røyke. Vi har skatt på alkohol for at færre skal drikke. Gjett hva som skjer når vi skattlegger privatperson som skaper arbeidsplasser? Det blir også færre arbeidsplasser.

I dag bygges det en privat barnehage. Låneopptaket vi har i dag er lavt, men om man tar med de utfordringene som kommer blir ikke låneopptaket til å være lavt lengre. Dette er så enkelt at man må forstå at et låneopptak, drift og likviditet henger sammen. Vi har tidligere år måtte ta opp lån for å utbetale lønn til ansatte. Dette er et tegn på svært dårlig likviditet. For å unngå slike situasjoner gjelder det å planlegge med en låneportefølje som kommunen kan tåle. Når dette er sagt er det bra at vi endelig kan få en ny og moderne barnehage. For er det noe som er viktig er at de som trenger barnehageplass skal få det. Og det er ikke galt å satse på at barn har en trygg plass å komme til.  For de viktigste i denne saken er selvfølgelig kundene, barna og foreldrene, men også de ansatte vil få bedret sine arbeidsforhold.

Når det kommer til kommunesammenslåing har vi i Høyre aldri ivret etter å slå sammen kommunene. Noen vil at kommunesammenslåingsdebatten skal handle om kommunegrenser. Vi vil at den skal handle om tjenester. Tjenestene til de barnehjemsbarna som ikke får rettferdig behandling. Tjenestene til de funksjonshemmede som ikke får tilbudet de har krav på. Eller at bestemor Olga skal få en verdig eldreomsorg. For oss er tjenestene kommunen leverer mye viktigere enn kommunenavnet og hvor rådhuset ligger. For oss er det viktig at alle barnevernsbarn, funksjonshemmede og eldre skal få gode tjenester med et bredt fagmiljø, slik at vi kan gjøre Lødingen til ett enda bedre sted å bo, også i fremtiden. Da må vi se på dagens kommunestruktur. Derfor går Lødingen Høyre inn for en utredning av mulige konsekvenser ved å slå seg sammen med andre kommuner. Om Lødingen skal være egen kommune eller slå seg sammen med andre må innbyggerne være med å bestemme. Det kalles demokrati!

Å si at ordføreren har vært særdeles anonym og tilbaketrukken vil være å prate uten å tenke. Anita Marthinussen er meget vel ansett i alle de fora og verv hun har vært med i. Lokalt har hun stilt på alle arrangementer med velvalgte ord. Grunnen til at ordføreren ikke er synlig til enhver anledning kan være at hun bruker mye tid på kontorarbeid som er en jobb som faktisk kreves av en ordfører. Det er heller ikke alle saker det jobbes med som står på første siden i avisene. Samtidig har hun bidratt til godt samarbeid mellom administrasjon og politikere. Sammen med rådmann Tone Larsen har hun vært med på å skape et historisk godt samarbeide. Det er ikke for ingenting at Høyre gjenvelger henne til ordførerkandidat.

Marthe Valvåg, 8. Kandidat Lødingen Høyre & Mathias Gullholm, Ungdomsrepresentant Lødingen Høyre