Direktør i Torghatten Nord, Torkild Torkildsen, bekrefter til VOL mandag formiddag at ferga MF Barøy fikk motorstopp like før ankomst til Bognes.

Ferga ble liggende ankret opp utenfor Bognes med passasjerer om bord. Torkildsen vet ikke hva som er årsaken til motorstoppet.

- Barøy har hatt et motorproblem, og vi jobber nå på spreng for å få den i gang igjen. Vi har bedt redningsskøyta om bistand for å få båten inn til land igjen, sa Torkildsen til VOL.

MF Barøy er en av de to nye gassfergene til Torghatten Nord, som trafikkerer sambandet Lødingen - Bognes. Fergene har i lengre tid slitt med tekniske problemer, noe som har ført til en rekke kanselleringer.

Mannskapet om bord vil ikke kommentere situasjonen overfor VOL.

Båten er full av passasjerer, men de er ikke i fare, mener Torkildsen. Mannskapet om bord har etter forholdene kontroll på situasjonen.

- Det er ingen info å få og stemningen blant passasjerene er amper, sier en tipser til VOL.

Like før klokken 14.30 la ferga omsider til kai, og passasjerene kunne kjøre av. Da hadde ferga ligget rundt 100 meter fra land i halvannen time.

- På et vis har de klart å få ferga så nært kai at de fikk trossene på land, og etter hvert båten til kai. Det hele virket veldig amatørmessig, sier en av passasjerene som befant seg om bord til VOL.

- Det er pinlig at dette skal skje med ei så ny ferge, og det er skammelig at vi i 2014 må forholde oss til noe som er så upålitelig, legger han til.

VOL-tipseren forteller at det var lite informasjon å få underveis, og at passasjerene etter hvert ble veldig utålmodig.