Bladet Vesterålen på nett melder at det fem dager før styremøtet i Helse Nord om basen for ambulansehelikopteret, ble utlyst anbudskonkurranse, for en base på Evenes. Det er imidlertid først i dag onsdag at avgjørelsen skal tas. De senere ukene har stadig flere pekt på at det beste stedet for den nye base trolig er ved flyplassen på Stokmarknes, fem minutter unna sykehuset.

I Helse Nord-ledelsen er man lite glade både for artikkelen hos Bladet Vesterålen eller VOLs notis. - Helse Nord har verken lyst ut noen anbudskonkurranseeller formidlet informasjon om prosjektet til dette nettstedet. Nettstedet som opprinnelig meldte saken er ByggeNorge.no.

Ifølge Bladet Vesterålen ligger det altså ute der en anbudskonkurranse, under tittelen «Nybygg av ambulansehelikopterbase på Evenes». Den ble publisert på databasen Mitt Norge Bygges 20. september.

VOL har forsøkt å kontakte databasen for å høre hvordan saken henger sammen, uten å oppnå kontakt med rette vedkommende.

I morgen torsdag stiller sykehusledelsen i Helse Nord på åpent møte på nettopp Stokmarknes. Der må direktøren trolig gjennom en grundig høring om blant annet helikopterbase-avgjørelsen.

Les her hvorfor folket i Lofoten og Vesterålen mener ambulansehelikopterbasen bør legges til Stokmarknes.