- Målet vårt er ikke å være størst, men best på e-læring. Dette ruster selskapet på vei mot målet, sier Chief Executive Officer Stian Reinholdtsen i ei pressemelding.

Seria tilbyr tjenester innen rådgivning, webteknologi- og utvikling, Web-TV løsninger, Live-streaming samt webhosting og andre driftsløsninger til privat og offentlig virksomhet i Norge. Seria AS holder til i Bodø.

Cerpus AS ble registrert som aksjeselskap i februar 2002 og er lokalisert i Alsvåg i Øksnes kommune. Selskapet har distriktskontorer i Bodø og i Oslo med 33 ansatte. Cerpus har siden oppstarten i 2002 hatt utdanningssektoren som satsingsområde, og er i dag et av landets fremste miljøer i utvikling og implementering av læringsteknologi.

Vil bli ledende

I pressemeldingen hever Cerpus at de har en målsetting om å være en internasjonal ledende aktør innen e-drevet læring. Som et ledd i nå målet kjøpte selskapet seg i fjor inn i Seria AS. Nå har Cerpus overtatt ett av virksomhetsområdene til Seria. Det er systemutviklings-, applikasjonsforvaltnings- og driftsavdelingen som er overtatt og dette betyr at Cerpus får 14 nye ansatte med stor kompetanse innenfor områder som pedagogikk, brukerorientert design og teknisk utvikling og forvaltning.

– Vi har jobbet veldig hardt siden oppstarten i 2002 for å komme dit vi er i dag. I 2008 var det tre ansatte i Cerpus. I dag er vi altså blitt 33 ansatte der fem er en del av avdelingen vår i Sverige. Vi rigger oss hele tiden for videre vekst og med dette er vi en signifikant aktør i markedet, forteller Stian Reinholdtsen.

Skal knekke lærekoden

– Å skape muligheter for alle til å lære bedre uansett hvilket utgangspunkt man har eller hvor man bor er noe som får oss opp av sengen om morgenen. Det å drive frem nye løsninger både innenfor teknologi og pedagogisk innhold som blir etterspurt av store aktører gjør oss ydmyk, men også fokusert og sulten, sier styreleder Jarle Ragnar Meløy.

Meløy har vært med i selskapet helt fra oppstarten og han har sett en bransje i rivende utvikling.

I mange år har Cerpus jobbet med offentlige kunder. Med den erfaringen er det nå mulig å tilnærme seg et privatmarked med gode løsninger for læring. Nå satser Cerpus både i privatmarkedet i Norden i tillegg til offentlig sektor, og selskapet har en ambisjon om å nå et internasjonalt marked innen skole og utdanning.

– Ikke et øyeblikk kan man hvile og lene seg tilbake hvis man vil henge med i utviklingen. Toget går og det handler om man vil være med eller stå igjen på perrongen, sier Meløy.

Fakta:

• Cerpus AS ble registrert som aksjeselskap i februar 2002 og er lokalisert i Alsvåg i Øksnes kommune. Selskapet har distriktskontorer i Bodø og i Oslo med 33 ansatte p.t.

• Cerpus har siden oppstarten i 2002 hatt utdanningssektoren som satsingsområde, og er i dag et av landets fremste miljøer i utvikling og implementering av læringsteknologi.

• I 2011 etablerte Cerpus AS datterselskapet Cerpus Sverige AB i Karlstad. Selskapet har p.t. fem ansatte.

• I 2011 stod Cerpus Learning Garden ferdig som en selvstendig, men integrert del av Alsvåg skole. CLG er en lokal og regional møteplass for utdanning, næringsliv, forskning og utvikling.

• I 2013 ble Cerpus AS majoritetseier i Seria AS. Selskapet har hovedkontor i Bodø og distriktskontor i Oslo.

• I 2015 overtok Cerpus systemutviklings-, applikasjonsforvaltnings- og driftsavdelingen til Seria.

• Seria AS tilbyr tjenester innen rådgivning, webteknologi- og utvikling, Web-TV løsninger, Live-streaming samt webhosting og andre driftsløsninger til privat og offentlig virksomhet i Norge. Seria AS holder til i Bodø.

• Cerpus er også medeier i Joubel AS som tilbyr H5P-teknologi som tillater rikt medieinnhold for websider, uavhengig av plattform, som bidrar til bedre brukeropplevelse på web.