Jentene ble nummer fem i fjorårets NM gikk på ett overaskende tap mot ett godt Brøstadbotn-lag i kvalifiseringen til NM.

- Svært skuffede jenter greide på mesterlig vis, etter tapet i semifinalen, å ta seg sammen og berget tredjeplassen.  Denne plasseringen gav oss derfor mulighet til å få tildelt en av de siste plassene som blir fordelt mellom regionene etter at ordinær kvalifisering er avholdt, skriver  klubben på sine hjemmesider.

Det holdt altså til NM når bonusplassene ble delt ut.

- Vi greier nok ikke å uttrykke den elleville gleden som nå sprer seg blant spillere, familie og klubben vår.  Det er utstyrtelig lykke og glede i ØKSIL leiren, skriver klubben.

Flere til NM

Men også flere av klubbens lag skal til NM. Også ØKSIL sine jenter U17 og gutter U15 er klare for mesterskapet.

- Våre gutter U15 var allerede kvalifisert til NM og i Bodø møtte laget Brøstadbotns U17 lag og Bodø sitt U19 lag.  Guttene utvikler seg stadig og det ble både seier og tap mot våre eldre motstandere. Vi tror at dette er en svært god erfaring før NM i Kristiansand i mars og gleder oss til det, skriver klubben på sine hjemmesider.

Også U17-laget er klare for kampene i NM.

- U17 jentene var svært sultne på å kvalifisere seg til NM.  Vi har trent og jobbet godt i år og flere av spillerne er fast inventar på 1.divisjonslaget. Etter seier mot Bodø, Brøstadbotn og Tromsø var laget kvalifisert til NM og i finalen mot Sortland, ble det sølv til våre jenter.  Det er deilig å være klar for NM og vi skal jobbe godt fram mot mesterskapet, skriver det på klubbens hjemmesider.