Line får autografen fra tidligere lagkaptein Steven Gerrard. Foto: Privat

Ja, Geir er så stor patriot at han er med i boka «Liverpoolhjerter».

I tillegg har ekteparet et varmt hjerte for de svakeste i samfunnet.Boka er skrevet av Ragnhild Lund Ansnes, som har påtatt seg den store oppgaven med å finne svaret på fansens glødende engasjement.

I første kapittel tar hun for seg «Miraklet i Istanbul», den fantastiske finalen i Champions League 25. mai 2005, med John Arne Riise som en viktig brikke.

Motstander for Liverpool var AC Milan.

– Det var så spesielt

Vi siterer fra boka:

«AC Milan fortsetter å dominere. Liverpool sliter fælt med å stoppe offensive italienere på måltokt, som stadig tråkler seg gjennom midtbanen. Og verre skal det bli. I løpet av første omgans siste seks minutter kastes titusener av Liverpool-fans over hele kloden inn i en akutt depresjon.

Det gjelder også på puben på Myre. Der vokser skuffelsen og den ubehagelige magefølelsen hos Geir Kristoffersen. Han sitter med Liverpool-trøye på puben sammen med ungene. Han ser med gru Schevchenko brøyte seg nedover høyre flanke, sende en krosspasning over til Hernan Crespo som dribler seg forbi forsvarskjempen Carragher, og putter på 2-0 fra kross hold. Fem minutter senere står det 3-0.

– Kjerringa skulle komme etter hvert. Men etter første omgang ringte hun og sa at hun ikke orka, fortalte Geir.»

Etter at Liverpool scorer to ganger tidlig i andre omgang ombestemmer hun seg og rekker akkurat frem til puben i det resultatet står 3-3 etter straffe.

«Stemninga eksploderer på puben på Myre, som det gjør blant de 70.024 tilskuere på stadion i Istanbul.

– Det var så spesielt. Hadde helt gitt opp, så klarte vi å snu det på bare få minutter. Uansett om du liker laget eller ei, dette må jo være en av de råeste fotballkampene gjennom tidene. Og en finale i tillegg, uttalte Geir.»

At Liverpool vant etter straffesparkkonkurranse, var liksom bare sånn det skulle være denne spesielle dagen.

Les også: Billettene fra Evenes til Liverpool gikk unna

Hjertevarme

Ingen tvil om at ekteparet har et varmt hjerte for Liverpool. Men de har et like varmt hjerte for de som blir mobbet eller mishandlet av andre.

Etter å ha lest i avisa Liverpool Echo om en ung gutt med cerebral parece som sammen med sin far ble alvorlig mobbet etter å ha blitt plassert på «gal banehalvdel» da hans klubb Everton møtte Manchester City, ble Geir svært opprørt.

Noen dager senere kunne han lese om en far som tilbød de mobbede sine to billetter til kamp mellom Liverpool og Everton for å få se hvordan en kamp skal oppleves. Den gavmilde giveren ville ta til takke med å se kampen på pub.

Gjennom sine kontakter fant Geir ut at giveren heter Robbie Owen.

– Jeg og Line har to billetter til seriekamp med Liverpool 28. februar. Den kampen er utsatt fordi Liverpool skal spille finale i ligacupen, dit vi drar. Derfor gir vi bort våre to billetter til Owen, slik at han og sønnen får se kampen live.

Auksjon av Liverpool-effekter: Rekord-bidrag til kreftsaken

– Går mest ned

Ifølge Liverpool Echo er Owen svært overrasket og takknemlig for gaven fra hjelperne i det høye nord.

Geir antar at rundt 50 kamper har han fått med seg med Liverpool på Anfield siden 2002.

– Hva synes du om laget i dag?

– Det går litt opp og ned, mest ned. Men hjertet for klubben er like varmt, sier han.

22. februar får Geir og kona besøk av to damer fra Liverpool som de har blitt kjent med på sine turer.

– De ønsker å se nordlyset, men det kan jeg ikke garantere dem.