Det uttaler Jan Roger Knudsen, produksjonssjef Ved Gunnar Klos mottak på Myre.

- Skuffet

Som vanlig på denne tiden av året, når skreiinnsiget kommer til Vesterålen, fastslår han at NRKs distriktskontor ikke har kunnskap om det som skjer. Det er kun snakk om fisket i Lofoten, selv om det kanskje vil gå en hel måned før fisket i Lofoten tar seg opp. At det før innsiget i Lofoten skjer et eventyrlig fiske i Vesterålen blir det ikke informert om fra statskanalen, sier Knudsen.

- Det som tas nå er vesterålsskrei, der er det viktig å understreke. Jeg er så skuffet over manglende kunnskaper, at man ikke klarer å skille to regioner. De bør ha respekt for hva vi holder på med i Vesterålen, mener Knudsen.

Han er også leder av Øksnes Næringslivsforening, og mener at dette bør bli en sak som snarest mulig blir drøftet  i foreningen og hva man kan gjøre i fremtiden for få Vesterålen på kartet i vintersesongen, slik det bør være.

- Startet i Vesterålen

Redaksjonsjef NRK Nordland, Anna Bramdahl, forsvarer kritikken med at de la på lufta uttalelser fra havforsker Korsbrække i havforskningsinstituttet, som snakket om Lofotfisket mer i historisk sammenheng.

- Jeg forstår at noen kan bli irritert, men han snakket om Lofoten som et mer samlebegrep, ikke geografisk plassering. Vi er ikke i tvil om at fisket starter i Vesterålen og at det ikke har startet opp ennå i Lofoten.

- Men hvordan skal dere formidle dette?

- Vi er veldig opptatt av det som  skjer i Vesterålen og lager gjerne saker om det som skjer her. Det er folk interessert i. Og  vi i er også veldig mottakelig for innspill, sier redaksjonssjefen.