Foreningen har disponert lokalene siden 80-tallet i henhold til avtale med kommunen. Lokalene har vært drevet og vedlikeholdt av pensjonistforeningen etter at Alsvåg Husmorlag ble nedlagt og er i dag det eneste alternativ foreningen har for sin aktivitet.

"I Deres brev er det vist til at leieavtalen mellom kommunen og foreningene hadde en gyldighet på 10 år, og at den er utløpt for ca. 25-30 år siden. Foreningen er av den oppfatning at leieavtalen fortsatt gjelder. Av kontraktens pkt. 10 fremgår det at den «gjelder for 10 år ad gangen, med rett til fornyelse så lenge dette er ønskelig fra foreningene», heter det i et brev fra foreningen til kommunen.

- Kontrakten gjelder fortsatt

Ifølge foreningen har ingen av partene gitt spesielt uttrykk for sine ønsker om fornyelse. Likevel hevder foreningen at det er klart at så lenge foreningens virksomhet har pågått uendret uten innsigelser, må det antas at kontrakten fortsatt gjelder.

- Foreningen vil derfor med dette signalisere at rett til vederlagsfri leie av lokalene fortsatt vil bli påberopt, men gjerne slik at man utarbeider ny leiekontraktifornyelse av kontrakt med basis i den eksisterende kontrakt.

Kommunen har ikke anført at det skulle foreligge forhold som gjør det tvingende nødvendig at lokalene tas i bruk til annet formål, jfr. kontraktens pkt. 11, og dette synes heller ikke aktuelt. Foreningen har merket seg positivt at eiendomsforvaltningen har gitt uttrykk for at vi fortsatt vil få disponere lokalene vederlagsfritt, og at det kan utarbeides et nytt forslag til leieavtale".