- Dette føles veldig bra. Nå blir det full fokus fremover, sier Amalie Helene til VOL mandag morgen.

Den siste tiden har folk kunne stemme på Miss Norway sine nettsider. Her havnet topp 17 i finalen. Den går av stabelen 30. juli på Åpen Scene i Oslo.

- Nå blir det øving på show-walk, jobbing for å få ferdig kjolen som skal brukes under finalen, flere photoshoots og forhåpentligvis muligheten til å få flere samarbeidspartnere, sier den ferske finalisten.

Les også: Amalie Helene med promovideo

Til beautycamp

Neste steg nå er en såkalt beautycamp i Oslo 18.juni.

- Da får vi være med på litt av hvert og får muligheten til å bli bedre kjent. Jeg gleder meg veldig.

Men hvordan skal hun nå vinne og få sjansen til å bli med i Miss World/Miss Universe?

- Det som avgjør alt er forberedelser. Altså alt man har fått til gjennom hele konkurransen, med antall sponsorer, presseoppslag, øving, blogging, veldedighet, engasjemang pluss hvor mye stemmer man får via sms pluss poengsum pluss jury. Så det blir en travel og spennende tid framover, sier Amalie Helene.

Les også: Amalie Helene med i Miss Norway

Veien videre

På Miss Norway sine nettsider står det at finalistene er tatt ut basert på poeng oppnådd i konkurransen, med hovedvekt på sponsoroppdrag, samt en helhetsvurdering basert på innlevering av videopresentasjon og generell aktivitet.

- Nå starter den krevende innspurten til finalen på Åpen Scene i Oslo. Fokus er nå på enda mer øving i show-walk på høye heler. Hver finalist må skaffe eventyrlige kjoler og antrekk til finalen. Det skal tas flere bilder og gjennomføres oppdrag i markedsføring og veldedighet. Med finaleplass har mange topputøvere godt nytt å fortelle støtteapparatet, fans og presse.

Miss Norway ble i 2013 lagt om til en ferdighetskonkurranse. Konkurransen strekker seg nå over 10-12 måneder. I årets finale er det flere som har deltatt tidligere år. Dermed har flere konkurrert i alt fra 18-24 måneder.

Det tar flere år å nå fram i internasjonale skjønnhetskonkurranser. Pia Alonzo Wurtzbach konkurrerte tre år i Miss Filippinene før hun vant, og fikk representert landet i Miss Universe. Så vant hun også Miss Universe i 2015. Ingen fra Europa har vunnet Miss Universe siden 1990 da Mona Grudt vant fra Norge. Det er 26 år siden.

Frem til finalen vil det være mulig å stemme på kandidatene via SMS. Disse stemmene teller 10 prosent av totalen etter at aktivitetspoeng og juryens avgjørelse er lagt til. Aktiviteter i konkurransen med oppdrag, veldedighet og media utgjør 60-70 prosent i konkurransen. Juryens vurdering går på egnethetutgjør 20-30 prosent og er utslagsgivende på selve finalen 30. juli.