Det skriver Lofotposten i sin papiravis, tirsdag.

Ifølge avisen skjedde episoden like før pause. En Ballstad-spiller gikk inn i en duell med en Morild-spiller hvor dommeren dømte fordel. Morild-spilleren reagerte kraftig på taklingen.

- Vår spiller takler motstanderens spiller for hardt og da kommer reaksjonen fra Morild-spilleren. Jeg hørte selv at spilleren ble kalt "din jævla svarting", sier Ballstad-trener Ivan Myklebust til Lofotposten.

Reaksjonen førte til et gult kort fra dommeren.

Prøvde å løse situasjonen

Ifølge Lofotposten prøvde Ballstad-treneren og Morilds trener, Arne Olav Berg, å løse situasjonen etter kampen. Morild-spilleren ønsket imidlertid ikke å be om unnskyldning. Derfor mener Myklebust situasjonen ikke er akseptabel.

- En spontanreaksjon i kampens hete etter en takling som kunne gått galt er grei, men utsagnet aksepterer jeg ikke. Spesielt ikke når det ikke blir bedt om unnskyldning etterpå. Morild og spilleren hadde mulighet å legge saken død der og da.

- Burde ikke blitt sagt

Morild-trener Arne Olav Berg tok ikke telefonen da vi forsøkte å ringe han om hendelsen.

Til Lofotposten sier han at taklingen som førte til situasjonen burde blitt belønnet med rødt kort, men at "ting ikke burde blitt sagt på den måten".

Han bekrefter også at saken ble forsøkt løst der og da, men at saken ble så "betent" at det skled ut i ingenting.

Morild har ikke tatt stilling til om de vil gi noen internstraff til spilleren.

Nulltoleranse

Hendelsen er nevnt i kampraporten til dommer Knut Børre Walquist, selv om han ikke skal ha hørt tilropet. Han har kun hørt det som har blitt sagt av trenere og publikum om hendelsen.

Daglig leder i Hålogaland Fotballkrets, Daniel Kvile, sier til Lofotposten at når rapporten kommer så vil de ta tak i saken. De kan gi opp til seks kampers karantene i saken. Er saken veldig alvorlig kan den bli sendt over til jusavdelingen i fotballforbundet.

Når kretsen mottar rapporten vil begge parter få mulighet til å uttale seg.