Som VOL skrev mandag har rådmannen i Øksnes foreslått at voksenopplæringa og flyktningetjenesten i kommunen samles under en ny og felles integreringsenhet i administrasjonen.

Dette skjer blant annet etter at en rapport, utarbeidet av en arbeidsgruppe av ansatte i kommunen, kom med sterk kritikk av integreringsarbeidet i Øksnes kommune.

Et enstemmig formannskap i Øksnes vedtok tirsdag rådmannens innstilling, med to tilleggsforslag.

– Vi må ta på alvor de vedtak vi har fattet om bosetting av flere flyktninger, og jeg er godt fornøyd med rådmannens innstilling, sa Jørn Martinussen (ØTL). Han ba imidlertid om at spørsmålet om lokalisering av enheten kommer tilbake til formannskapet før det tas en avgjørelse. Dette fikk han resten av formannskapet med på.

I sakspapirene er aulabygget ved Myre skole, andre etasje i Øksneshallen og Sommarøy skole nevnt som kommunalt eide alternativ for lokalisering av integreringsenheten. Rådmann Just Hjalmar Johansen sa imidlertid til VOL mandag at det trolig går mot leie av lokaler på det private markedet.

John Danielsen (Sp) kom med et tilleggsforslag om at en eventuell samlokalisering med andre skal konsekvensutredes, noe som fikk støtte fra samtlige representanter.

Saken skal endelig avgjøres i kommunestyret 9. mai.